Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αρνητικός ο Στ. Θεοδωράκης στην πρόταση του Φ. Κουβέλη - «Δεν συμμαχούμε με όσους οδήγησαν τη χώρα στο ναυάγιο»

Αρνητικός ο Στ. Θεοδωράκης στην πρόταση του Φ. Κουβέλη - «Δεν συμμαχούμε με όσους οδήγησαν τη χώρα στο ναυάγιο»
Στην επιστολή του ο κ. Θεοδωράκης ασκεί έντονη κριτική σημειώνοντας ότι στο διάλογο εκλήθησαν ακόμη και πολιτικοί που μετέχουν σήμερα στη κυβέρνηση
Πίστη στο διάλογο και τις συμμαχίες αλλά όχι με πρωταγωνιστές «αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στο ναυάγιο ή αυτούς που δεν κατάφεραν να το αποτρέψουν παρότι τους δόθηκε η ευκαιρία» απαντά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην επιστολή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
Στην επιστολή του ο κ. Θεοδωράκης ασκεί έντονη κριτική σημειώνοντας ότι στο διάλογο εκλήθησαν ακόμη και πολιτικοί που μετέχουν σήμερα στη κυβέρνηση σχολιάζοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται «πως οι άνθρωποι που έχουν αντικειμενική πολιτική ευθύνη (και ορισμένοι από αυτούς και προσωπική ευθύνη) για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, θα είναι χρήσιμοι σε έναν διάλογο για τις λύσεις που απαιτούνται».
«Η χώρα δεν μπορεί να σωθεί από μια κάστα προνομιούχων που «σήμερα» επιχειρεί μέσα από μια «συντηρητική» κυβέρνηση, «αύριο» από μια «προοδευτική» και «μεθαύριο» από μια «εναλλακτική». Μια κάστα που μπορεί να χρησιμοποιεί «αριστερά» ή «δεξιά» συνθήματα αλλά τελικά το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η διατήρηση των προνομίων της και η εξυπηρέτηση των «δικών της παιδιών» αναφέρει στην απαντητική του επιστολή.
Δεύτερη ένσταση του κ. Θεοδωράκη στην πρόσκληση για διάλογο όπως διατυπώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ είναι ότι «ο διάλογος με αφηρημένες και γενικές έννοιες όπως «ανάπτυξη», «παραγωγικότητα», «δημοκρατία» είναι καλός για τη Βουλή των Εφήβων».
Συνολικά, ωστόσο, φαίνεται να απορρίπτει την προοπτική ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανασυγκρότηση της «κεντροαριστεράς» ή η ανασυγκρότηση της «κεντροδεξιάς» που κάποιοι συζητούν, με «παλιά φθαρμένα υλικά», τι άλλο έχει να προσφέρει στον τόπο, πέρα από την σωτηρία του παλιού πολιτικού συστήματος;»
Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Θεοδωράκης αναφέρει ότι το Ποτάμι πιστεύει στον διάλογο, πιστεύει στις μικρές και μεγάλες συμμαχίες, πιστεύει στην συνωμοσία του καλού, όμως όλα αυτά δεν μπορούν να έχουν πρωταγωνιστές αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στο ναυάγιο ή αυτούς που δεν κατάφεραν να το αποτρέψουν, παρότι τους δόθηκε η ευκαιρία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης