Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πόλεμος» της κυβέρνησης με τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ - Η Σ. Βούλτεψη απειλεί με επιστράτευση αν οι συνδικαλιστές κατεβάσουν τους διακόπτες

«Πόλεμος» της κυβέρνησης με τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ - Η Σ. Βούλτεψη απειλεί με επιστράτευση αν οι συνδικαλιστές κατεβάσουν τους διακόπτες
Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες πρόκειται να προχωρήσει από αύριο η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ με την κυβέρνηση να απειλεί με επιστράτευση των απεργών. 
Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, η οποία έχει προγραμματίσει για σήμερα συλλαλητήριο στη Μεγαλόπολη και παναττικό συλλαλητήριο την Πέμπτη αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ, εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου μπλακ άουτ, αν και η πλειονότητα των συνδικαλιστών δεν θέλει να έχει την κοινωνία απέναντι της.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι κινητοποιήσεις δεν θα φτάσουν σε ακραίες εκδηλώσεις και ότι οι συνδικαλιστές έχουν συναίσθηση της κατάστασης.
Ωστόσο, προειδοποιεί ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης, δηλαδή ενός γενικού μπλακ άουτ, η κυβέρνηση δεν θα μείνει απαθής και θα εξετάσει ακόμα και το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης.
Σαφή προειδοποίηση προς τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ότι σε περίπτωση που κατεβάσουν τους διακόπτες στο πλαίσιο των αντιδράσεων τους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, υπάρχει το ενδεχόμενο επιστράτευσης τους απηύθυνε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.
«Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει... Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους. 20 εκατ. τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό» διεμήνυσε σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος.
«Να έχουμε τους συνδικαλιστές να παίρνουν τα χρήματα για να πηγαίνουν ταξίδια; Η ΔΕΗ, δεν ξεπουλιέται ,ήδη έχει μετόχους εισήχθη στο ΧΑ» σημείωσε η κα. Βούλτεψη, διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο ν/σ που κατατίθεται αύριο στη Βουλή.
Προς επίρρωση των επιχειρημάτων της η κυβερνητική εκπρόσωπος επικαλέστηκε τόσο το παράδειγμα του ΟΤΕ που, όπως είπε, λειτουργεί άψογα με ευρωπαϊκό μοντέλο ανταγωνισμού με τους συνδικαλιστές να μην δημιουργούν και πρόβλημα στους πελάτες του, όσο χώρες όπως η Κούβα και το Περού που νομοθετούν για την προσέλκυση επενδύσεων.
Όπως είπε η κα.Βούλτεψη, τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθούν από την επιχείρηση για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της στη ΝΑ Ευρώπη κάτι που δεν έχει χρήματα να κάνει σήμερα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης