Τελευταία Νέα
Πολιτική

FAZ – Κατώτερος των προσδοκιών ο ανασχηματισμός – Αχτίδα φωτός η τοποθέτηση Χαρδούβελη στο ΥΠΟΙΚ

FAZ – Κατώτερος των προσδοκιών ο ανασχηματισμός – Αχτίδα φωτός η τοποθέτηση Χαρδούβελη στο ΥΠΟΙΚ
Ένας διάσημος οικονομολόγος από μόνος του δεν μπορεί να φέρει τη χώρα σε πορεία επιτυχίας, τονίζεται
Κατώτερος των προσδοκιών χαρακτηρίζεται ο ανασχηματισμός στην Ελλάδα σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία βλέπει ως μόνη αχτίδα φωτός την τοποθέτηση Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών.
Όπως επισημαίνεται, «η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα αναμορφώσει τη χώρα με περισσότερη ορμή και πειστικότητα. Σε σχέση με αυτόν τον στόχο, ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, στον οποίο προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, είναι κατώτερος των προσδοκιών».
Μάλιστα, σημειώνεται ότι ο ανασχηματισμός έγινε προκειμένου να ικανοποιηθεί πρωτίστως ο κυβερνητικός εταίρος και οι κομματικές πτέρυγες και να αποτραπεί «φυγή ψηφοφόρων προς τους φασίστες, τοποθετώντας στην κυβέρνηση έναν υπουργό που δεν περνά απαρατήρητος».
Η εφημερίδα χαιρετίζει την τοποθέτηση του οικονομολόγου Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών, χαρακτηρίζοντάς τη μάλιστα «αχτίδα ελπίδας», καθώς «εισέρχεται στην κυβέρνηση ένας έμπειρος οικονομολόγος, ο οποίος ανήκει στους μεταρρυθμιστές από την εποχή της ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη και ο οποίος αργότερα προέβλεψε την δημοσιονομική κατάρρευση της χώρας».
Παρ' όλα αυτά, τονίζεται ότι δεν αρκεί η τοποθέτηση ενός διάσημου οικονομολόγου, καθώς όπως σημειώνεται «δεν μπορεί από μόνος του να φέρει τη χώρα σε πορεία επιτυχίας, κυρίως όταν στο υπουργικό συμβούλιο εξακολουθεί να μένει ριζωμένη η παλιά πελατειακή νοοτροπία».
Λαμβανομένων υπόψη αυτών, επισημαίνεται, θα συνεχισθεί η διελκυστίνδα για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και προστίθεται ότι «στην Αθήνα ξεχνούν εύκολα ότι δεν είναι οι οικονομολόγοι του διαμετρήματος ενός Χαρδούβελη που έριξαν την χώρα στην κρίση, αλλά η ανθεκτική σε κάθε αλλαγή κομματική διαπλοκή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης