Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ν. Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ) – Επιστέγασμα αποτυχίας της κυβέρνησης η κουβέντα για νέο κούρεμα του χρέους

Ν. Παππάς (ΣΥΡΙΖΑ) – Επιστέγασμα αποτυχίας της κυβέρνησης η κουβέντα για νέο κούρεμα του χρέους
Ο Γκ. Χαρδούβελης δεν ήρθε από τον ουρανό, έρχεται ως απόλυτη συνέχεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής
Επιστέγασμα αποτυχίας της κυβέρνησης χαρακτηρίζει τη συζήτηση για νέο κούρεμα του χρέους ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ο οποίος σημείωνει ότι οποιαδήποτε ρύθμιση του χρέους και να γίνει, αν επιμείνουμε στις πολιτικές της ύφεσης, σε 1-2 χρόνια θα ξανασυζητάμε τα ίδια πράγματα».
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, «αυτές οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει δύο κουρέματα, το PSI και η επαναγορά ομολόγων. Και τα δύο είχαν ολέθριες συνέπειες» και τόνισε ότι «υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή», οι οποίες για να αξιοποιηθούν χρειάζεται μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.
Ερωτηθείς σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών, επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «δεν ήρθε από τον ουρανό» και πρόσθεσε ότι «έχει μια θητεία η οποία είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη. Έρχεται εδώ ως απόλυτη συνέχεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Καλή η ρητορεία γιατί κάτι πρέπει να πούνε, αλλά από εκεί και πέρα τα ερωτήματα είναι απτά και νομίζω ότι αυτός ο ντόρος δεν μπορεί να κρατήσει παραπάνω από δύο 24ωρα».
Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «αυτή η Βουλή έχει σαφή και τερατώδη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση. Η ανάδειξη στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να γίνει από αυτή τη Βουλή. Στην κυβέρνηση αναζητούν από τώρα αποστάτες. Έχουν βγάλει τα κιτάπια και κοιτούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης