Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς - Η νέα κυβέρνηση συμβολίζει τη νέα μέρα για την Ελλάδα - Θα εξαντλήσουμε την 4ετία - Δρομολογείται η μείωση των φόρων

Σαμαράς - Η νέα κυβέρνηση συμβολίζει τη νέα μέρα για την Ελλάδα - Θα εξαντλήσουμε την 4ετία - Δρομολογείται η μείωση των φόρων
H μείωση των φόρων θα πρέπει να γίνει χωρίς να απειληθούν τα πλεονάσματα
(upd6)Η νέα κυβέρνηση συμβολίζει μια νέα μέρα για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην εισαγωγική του ομιλία στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, πραγματοποιώντας μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, επιτελέστηκε πολύ σύντομα ένα έργο αρκετά σημαντικό. Εξαπολύοντας έμμεση επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε μικρόψυχους όσους δεν αναγνωρίζουν την πρόοδο της χώρας.
"Ό,τι πετύχαμε οφείλεται στις θυσίες του λαού και στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, για να τονίσει πως η χώρα είναι πιο αξιόπιστη και πιο δυνατή πλέον.
"Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε ένα σημαντικό έργο", επανέλαβε ο πρωθυπουργός για να επισημάνει πως η προηγούμενη κυβέρνηση σήκωσε ξανά την Ελλάδα στα πόδια της.
"Βρισκόμαστε στη φάση εξόδου από την κρίση", δήλωσε ο κ. Σαμαράς για να επαναλάβει πως κύριος στόχος είναι πλέον η χώρα να βγει από την κρίση και τα μνημόνια.
Η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει ήδη, πρέπει πλέον να επιταχυνθεί, τόνισε, για να διαμηνύσει πως πλέον "Κοιτάμε μόνο μπροστά".
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός ανέφερε πως πρέπει να δρομολογήσουμε αρκετές τομές για να επισπευθούν οι μεταρρυθμίσεις και να διορθωθούν οι αδικίες. Όπως ανακοίνωσε, από τον επόμενο μήνα, θα ισχύσει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και ο συμψηφισμός των χρεών προς το Δημόσιο.
"Ο νέος υπουργός Οικονομικών θα ασχοληθεί με τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών", εξήγησε ο κ. Σαμαράς για να διευκρινίσει ωστόσο πως η μείωση των φόρων θα πρέπει να γίνει χωρίς να απειληθούν τα πλεονάσματα.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί και επισήμως βιώσιμο, ενώ, όπως πρόσθεσε, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να υπερβεί ακόμη και τους πιο αισιόδοξους στόχους.
Θα υπάρχει συνέχεια στο κυβερνητικό έργο, ανέφερε στη συνέχεια.
"Η Ελλάδα βγαίνει βήμα - βήμα από την κρίση", ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς για να προσθέσει πως "Βρισκόμαστε κοντά στον τερματισμό της κρίσης και στην αρχή μίας ελπιδοφόρας πορείας". "Θα εξαντλήσουμε την 4ετία", δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός για να διευκρινίσει πως το Μέγαρο Μαξίμου θα συντονίζει το κυβερνητικό σχήμα.
"Θέλω τους υπουργούς... μάχιμους!", ανέφερε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους υπουργούς του. Προτεραιότητά μας είναι ο πολίτης, το δημόσιο συμφέρον και το αύριο της Ελλάδας, ανέφερε ο κ. Σαμαράς για να επαναλάβει πως, ως κυβέρνηση, δεν ξεχνάμε τις δεσμεύσεις μας.
"Δεν πρέπει να ξαναπέσουμε στα προβλήματα του χθες", διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης