Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) – Χωρίς καύσιμα η νέα κυβέρνηση – Ίδιας κοπής με τον Γ. Στουρνάρα ο Γκ. Χαρδούβελης

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ) – Χωρίς καύσιμα η νέα κυβέρνηση – Ίδιας κοπής με τον Γ. Στουρνάρα ο Γκ. Χαρδούβελης
Ίδιας κοπής με τον Γ. Στουρνάρα χαρακτήρισε τον νέο ΥΠΟΙΚ, Γκ. Χαρδούβελη, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να αφήσει το δικό του αποτύπωμα, συνεχίζοντας την ακολουθούμενη πολιτική
Χωρίς καύσιμα χαρακτηρίζει το νέο κυβερνητικό σχήμα που προήλθε από τον ανασχηματισμό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσιεις της συγκυρίας.
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και ερωτηθείς σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Γκίκα Χαρδούβελη στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών, σημείωσε ότι είναι «ίδιας κοπής με τον κ. Στουρνάρα» και συμπλήρωσε ότι δεν πρόκειται να «αφήσει το δικό του αποτύπωμα», απλώς θα εφαρμόσει την ίδια οικονομική πολιτική με τον προκάτοχό του.
Παράλληλα, επισήμανε ότι δεδομένων των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, η νέα κυβέρνηση «ξεκινά με τη σφραγίδα της έλλειψης πολιτικής νομιμοποίησης».
Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, διευκρίνισε ότι ο κ. Τσίπρας θα θέσει το θέμα του χρέους, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να ακολουθηθεί μια διαφορετική πολιτική αντιμετώπισης των δημόσιων χρεών των κρατών μελών της Ε.Ε. από την ΕΚΤ.
Διευκρίνισε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει πρόθεση να θέσει το ζήτημα του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος στον κ. Ντράγκι, σημείωσε ωστόσο ότι «αν τώρα στο πλαίσιο της συνάντησης τεθεί κι αυτό το θέμα, ενδεχομένως να τεθεί.  Αλλά δεν είναι βεβαίως και της αρμοδιότητας του κ. Ντράγκι το πρόσωπο που προορίζεται για την Τράπεζα της Ελλάδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης