Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκληρό debate για το δήμο Αθηναίων - «Παιδί κομματικού σωλήνα ο Σακελλαρίδης» - «Χρειάζεται σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα»

Σκληρό debate για το δήμο Αθηναίων - «Παιδί κομματικού σωλήνα ο Σακελλαρίδης» - «Χρειάζεται σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα»
"Δεν ζητάμε την ψήφο των νεοναζί"
Εξαιρετικά ενδιαφέρον αλλά και πλήρως διαφωτιστικό ήταν το πρώτο debate των δύο υποψήφιων δημάρχων Αθήνας, το οποίο διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΑΝΤ1.
Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση για το μεγαλύτερο δήμο της Αθήνας, ο νυν δήμαρχος, Γ. Καμίνης υποστήριξε πως «την πρώτη τετραετία, νοικοκυρέψαμε ο δήμο. Τώρα ήρθε η ώρα να νοικοκυρέψουμε την πόλη, τις βάσεις τις είχαμε βάλει -το θέμα είναι το μέσο. Θεσπίσαμε ενδιάμεσο φορέα διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, καθιερώσαμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, φέραμε τουρισμό. Έχει αρχίσει ήδη να ξαναγεννιέται η ζωή στην πόλη. Συνεργαζόμαστε με τις πιο ζωντανές ομάδες. Ανοίγουν ξενοδοχεία. Η πρώτη βασική εικόνα μιας ανάκαμψης είναι στα αρχικά στάδια, αλλά υπάρχει».
Από την άλλη πλευρά, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σακελλαρίδης αντέκρουσε πως «είναι πρωτοφανές για μένα η μόνη θεσμική παρέμβαση που έχει κάνει ο κύριος Καμίνης να καταθέσει ένα νομοσχέδιο που αφορούσε την απαγόρευση διαδηλώσεων».
Ανταπαντώντας, ο νυν δήμαρχος υποστήριξε πως «έχω δηλώσει ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα στους ανθρώπους που θέλουν να διαμαρτυρηθούν να διαδηλώνουν για τα μεγάλα ζητήματα που τους αφορούν. Όσο για τις μικρές διαδηλώσεις οφείλουν να αποκτήσουν τη συνείδηση ώστε να μην δημιουργείται το κομφούζιο. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η πολιτική όχι οι διαδηλώσεις».
Συνεχίζοντας τη συζήτηση, ο Γ. Σακκελαρίδης διέτεινε «για μένα το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχει ένας δήμαρχος είναι να μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις και να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα, που είναι γνωστό τοις πάσι. Θα πρέπει να μπορεί να συντονίζει ώστε όλα τα σφυριά να χτυπάνε προς μια κατεύθυνση: το συμφέρον των πολιτών».
Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, ο Γ. Καμίνης  υποστήριξε πως έχει δώσει ως δήμαρχος προσωπικές μάχες κατά της Χρυσής Αυγής από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία, ενώ ο Γ. Σακελλαρίδης διαμήνυσε πως «είμαστε οι πρώτοι που σπεύσαμε να καταδικάσουμε τα νεοναζιστικά μορφώματα και προσωπικά έσπευσα να τοποθετηθώ κατηγορηματικά πάνω στο θέμα. Εμείς δεν ζητάμε την ψήφο των νεοναζί».
Παράλληλα, ο Γ. Καμίνης χαρακτήρισε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ως «παιδί του κομματικού σωλήνα», ενώ ο Γ. Σακελλαρίδης αντέκρουσε πως «πιστέψτε με η συλλογική εμπειρία που έχουμε ως παράταξη όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύουν τη δυνατότητα ότι μπορούμε να επιτελέσουμε όλα τα παραπάνω. Από εκεί και πέρα ας κριθεί ο κύριος Καμίνης για τη διαχειριστική επάρκεια και να κρίνει ο κόσμος από μόνος του».
Καταλήγοντας, ο νυν δήμαρχος υποστήριξε πως «όταν ακούω τον κύριο Σακελλαρίδη ακούω την πιο γερασμένη, παλαιολιθική Αριστερά. Για τις συντεχνίες που κατάφαγανε το Δημόσιο θα μας πουν επιτέλους τίποτα; κι εδώ πέρα δεν μπορεί κανέναν να πείσει για υπερκομματική τοποθέτηση. Το έργο που κάναμε ήταν έργο της αποκομματικοποιησης στον Δήμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης