Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προκαλεί με την... ψηφοθηρική του στάση ο Juncker - Την Παρασκευή είπε ναι σε νέο haircut στο ελληνικό χρέος, σήμερα το απέκλεισε...

Προκαλεί με την... ψηφοθηρική του στάση ο Juncker - Την Παρασκευή είπε ναι σε νέο haircut στο ελληνικό χρέος, σήμερα το απέκλεισε...
Με το βλέμμα στις κάλπες, αλλάζει πολύ εύκολα γνώμη ο υποψήφιος με το ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν...
Εξαιρετικά προκλητική χαρακτηρίζεται η στάση του Jean Claude Juncker, υποψήφιου με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την προεδρία της Κομισιόν.
Μέσα σε τρία μόλις 24ωρα ο Juncker εξέφρασε δύο διαφορετικές θέσεις για το εάν τελικά η Ελλάδα χρειάζεται ή όχι νέο haircut στο χρέος της...
Ενώ την Παρασκευή δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σήμερα ο Juncker σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, διέψευσε αυτή την πιθανότητα.
Είναι εύλογο πως η αλλαγή στάσης του Juncker έγινε καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους, καθώς κορυφώνεται η αντιπαράθεση - σε ευρωπαϊκό επίπεδο - για το ελληνικό ζήτημα, έναν μήνα πριν τις κρίσιμες Ευρωεκλογές του Μαΐου...
"Δεν χρειαζόμαστε ένα νέο haircut του ελληνικού χρέους", δήλωσε σήμερα ο Juncker, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
Όπως επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην πρόεδρος του Eurogroup, η Ευρώπη θα πρέπει να τηρήσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις έναντι της Ελλάδας που απορρέουν από την απόφαση του Eurogroup στις 27 Νοεμβρίου του 2012.
"Τότε οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης είχαν υποσχεθεί ελαφρύνσεις κατά την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, εφόσον η χώρα επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτός ο όρος εκπληρώθηκε", ανέφερε.
"Το Eurogroup θα πρέπει τώρα να κάνει παραχωρήσεις στην Ελλάδα", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Juncker.

Τι δήλωνε την Παρασκευή...
Την άποψη ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο υποψήφιος με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την προεδρία της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung, ο Juncker υποστήριξε, αναφερόμενος στις νυχθημερόν διαπραγματεύσεις που έκανε ως πρόεδρος του Eurogroup με εκπροσώπους τραπεζών και διεθνείς δανειστές για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ότι εύχεται «να μην αναγκαστεί να το ξανακάνει κάποιος πρόεδρος του Eurogroup», αν και τόνισε με νόημα ότι «είναι κάτι που δεν το αποκλείω οριστικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης