Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αθανασίου (υπ. Δικαιοσύνης) - Τρικυμία χωρίς ουσιαστική βάση η υπόθεση Μπαλτάκου - Δεν παραιτούμαι

Αθανασίου (υπ. Δικαιοσύνης) - Τρικυμία χωρίς ουσιαστική βάση η υπόθεση Μπαλτάκου - Δεν παραιτούμαι
Παραιτείται κάποιος που έχει πλήξει το προφίλ της κυβέρνησης και όχι κάποιος που είναι συνεπής με τα καθήκοντά του
Τρικυμία χωρίς ουσιαστική βάση, χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου την υπόθεση του Π. Μπαλτάκου, διαμηνύοντας πως δεν υπήρξε καμία δική του παρέμβαση στην προϊσταμένη του πρωτοδικείου.
«Ο κ. Μπαλτάκος δεν είχε κανένα λόγο να συνομιλεί με τον οποιαδήποτε για ζητήματα που δεν έχουν σχέση με την κυβέρνηση και το νομοθετικό έργο στη Βουλή» δήλωσε ο κ. Αθανασίου, σχολιάζοντας τα όσα λέει ο κ. Μπαλτάκος στην συνομιλία με τον κ. Κασιδιάρη.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Αθανασίου τόνισε πως «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αυτά που φέρεται να λέει ο κ. Κασιδιάρης. Κακώς ο κ. Μπαλτάκος είπε αυτά που είπε γιατί δεν έχουν καμία βάση. Είναι ανάξια διαψεύσεως όλα αυτά, ο ίδιος έχει δώσει εξήγηση γιατί τα είπε».
Ερωτηθείς για την κ. Κουτζαμάνη ο κ. Αθανασίου απάντησε ότι «είναι παλαιά και ικανή λειτουργός, ενώ ομόφωνα εξελέγη αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Τυχαίνει να προέρχεται από το ίδιο μέρος με εμένα».
«Φυσικά δεν έγινε καμία παρέμβαση και φυσικά είναι αναληθέστατα. Αν υποθέσουμε ότι έκανα παρέμβαση θα την έκανα στους ανακριτές και όχι στην προϊσταμένη του πρωτοδικείου που δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Και αφού έκανα παρέμβαση γιατί δεν προφυλακίστηκαν;», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
«Ο πρωθυπουργός σήμερα ήταν έξαλλος που σημαίνει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση και δεν ήξερε τίποτα από αυτές τις προσωπικές επαφές του κ. Μπαλτάκου», δεν δίστασε να δηλώσει ο κ. Αθανασίου.
Σχετικά με το αίτημα παραίτησης που έχει θέσει η αντιπολίτευση ο κ. Αθανασίου είπε «παραιτείται κάποιος που δεν είναι συνεπής στα καθήκοντά του ή έχει πλήξει το προφίλ της κυβέρνησης και όχι κάποιος που είναι συνεπής με την ιστορία του και τα καθήκοντά του. Δεν με εκπλήσσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τακτική του να ζητά παραίτηση όσων υπουργών παράγουν έργο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης