Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - Ληστρικές οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων - Να ανακληθούν άμεσα

ΣΥΡΙΖΑ - Ληστρικές οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων - Να ανακληθούν άμεσα
Κατηγορεί την κυβέρνηση για εξαπάτηση των ελλήνων πολιτών
Ληστρικές χαρακτηρίζει τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ερώτηση βουλευτών του στη Βουλή ζητά την άμεση ανάκλησή τους, τονίζοντας ότι λειτουργούν μόνο υπέρ των παραχωρησιούχων, χωρίς αντίστοιχη κοινωνική ανταπόδοση.
Παράλληλα, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και επισημαίνει ότι τον Δεκέμβριο του 2013 ο κ. Χρυσοχοΐδης, από το Βήμα της Βουλής, διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αύξηση διοδίων και ότι «μοναδική αλλαγή στη σύμβαση με τις παραχωρησιούχους εταιρίες, αποτελεί η εγκαθίδρυση αναλογικών υβριδικών διοδίων. Και όπου ακόμα δεν υπάρχουν αναλογικά διόδια, θα λειτουργήσουν εκπτώσεις της τάξεως του 50%, ενώ θα προχωρήσει και το θέμα της λειτουργικότητας».
Ακόμη, χαρακτηρίζονται απροκάλυπτο ψέμα «οι υποτιθέμενες εκπτώσεις που διαφημίζονται έντονα από τις Παραχωρησιούχους», καθώς όπως αναφέρεται, «οι εκπτώσεις π.χ. της τάξης του 50% δίνονται στους χρήστες για τις διελεύσεις μετά την 50ή και όχι για τις προγενέστερες (δηλαδή ο χρήστης μέχρι τις 60 διελεύσεις το μήνα παλαιότερα πλήρωνε 105 ευρώ και σήμερα καλείται να πληρώσει 157,45 ευρώ, ακόμα και με από τις παρεχόμενες εκπτώσεις)».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την άμεση ανάκληση των αυξήσεων και ζητούν από την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί έστω και τώρα το μέγεθος της αναπροσαρμογής των τιμών των διοδίων προς όφελος των πολιτών, αλλά και να μεριμνήσει για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων, ε όπως οι χρόνια πάσχοντες ή άτομα με Αναπηρία, εφαρμόζοντας ειδικό τιμολόγιο.
Τέλος, ζητούν να σταματήσει «η ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων όσων εναντιώνονται στα υπερβολικά διόδια και στις παράλογες αυξήσεις αυτών».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης