Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μανιάτης (ΥΠΕΚΑ) - Σε πολύ καλό στάδιο οι ελληνορωσικές σχέσεις - Στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου

Μανιάτης (ΥΠΕΚΑ) - Σε πολύ καλό στάδιο οι ελληνορωσικές σχέσεις - Στην τελική ευθεία η διαπραγμάτευση για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου
Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρωσία θα βοηθήσει αποφασιστικά «να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη σύσφιγξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες»
Ενημέρωση από τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη για την πορεία των ελληνορωσικών σχέσεων είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας εν όψει του ταξιδιού του στο Σότσι της Ρωσίας.
«Οι σχέσεις, όπως ξέρετε κύριε Πρόεδρε είναι σε ένα πολύ καλό στάδιο, συνεχίζουμε μια μακρόχρονη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας υπάρχει πάντα ένα μεγάλο αντικείμενο και οικονομικό και εμπορικό, αλλά και στενότερων γεωπολιτικών σχέσεων», είπε ο κ. Μανιάτης.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ ενημέρωσε επίσης τον κ. Παπούλια ότι η διαπραγμάτευση για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου βρίσκεται σε τελικό στάδιο και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη.
Αναφορικά με τον τομέα της ενέργειας τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση «είμαστε σε ένα καλό στάδιο» και εκτίμησε ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρωσία θα βοηθήσει αποφασιστικά «να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη σύσφιγξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες».
Σχετικά με την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων ο κ. Μανιάτης είπε ότι πλέον υπάρχει πολύ περισσότερη αισιοδοξία σε σχέση με εκείνη που υπήρχε πριν ξεκινήσουν οι έρευνες. «Οι ενδείξεις μα επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης