Τελευταία Νέα
Πολιτική

"Αιχμές" Βενιζέλου μετά τις δηλώσεις του S. Gabriel – "Πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη γερμανική εταιρία"

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπήκε στη ζώνη του ευρώ, το 2001 με μια ελαστική ερμηνεία των στοιχείων για να μπει η Ιταλία, γιατί η Ιταλία είχε χειρότερα στοιχεία
Tις δηλώσεις του Προέδρου του SPD, και υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Sigmar Gabriel σχετικά με τις συνθήκες ένταξης της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, κλήθηκε να σχολιάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο Στρασβούργο μετά από ερωτήσεις ευρωβουλευτών.
Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «είπε ο φίλος μου ο Sigmar Gabriel χθες ότι η Ελλάδα μπήκε με παραποιημένα στοιχεία στη ζώνη του ευρώ το 2001 και είναι ένα ασύντακτο κράτος που πρέπει να πάει στην Παγκόσμια Τράπεζα. Δεν είναι ασύντακτο κράτος η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ένα κράτος που έχει προβλήματα όπως όλα τα ευρωπαϊκά κράτη».
«Έχουμε προβλήματα διαφθοράς, ας πούμε; Έχουμε ναι. Αλλά αν δείτε πίσω από κάθε σκάνδαλο στην Ελλάδα ποιος υπάρχει, θα διαπιστώσετε δυστυχώς ότι υπάρχει συνήθως μια μεγάλη γερμανική εταιρία, η Siemens, η Ferrostahl, η MAN, η Daimler Chrysler... Άραγε, ποιος είναι αυτός που έχει το πρόβλημα; Γιατί το έχουμε μόνο εμείς; Το είχαμε και εμείς, αλλά το αντιμετωπίζουμε.» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ, στη ζώνη του ευρώ, το 2001 με μια ελαστική ερμηνεία των στοιχείων για να μπει η Ιταλία., γιατί η Ιταλία είχε χειρότερα στοιχεία από την Ελλάδα.
Μάλιστα υποστήριξε ότι η Ελλάδα γίνεται το γήπεδο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται ένας ανταγωνισμός αφανής ή εμφανής, θεσμικός, πολιτικός, οικονομικός και νομισματικός».
Πάντως, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής υποψήφιος του SPD για τις ευρωεκλογές Martin Schulz, διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι μαζί του, ότι οι δηλώσεις του κ. Gabriel παραποιήθηκαν από τον Τύπο και ότι αυτό που είπε ο αντικαγκελάριος ήταν πως η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, δεν παρουσίασε ακριβή στοιχεία για την ένταξή της στην ευρωζώνη, και πως η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, έχει σημαντικά δομικά προβλήματα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης