Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπροκ (Γερμανός ευρωβουλευτής) - Η τρόικα έκανε λάθη στην Ελλάδα αλλά δεν υπήρχε εγχειρίδιο επίλυσης κρίσεων

Μπροκ (Γερμανός ευρωβουλευτής) - Η τρόικα έκανε λάθη στην Ελλάδα αλλά δεν υπήρχε εγχειρίδιο επίλυσης κρίσεων
Διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα δείξει την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό.
Τη θέση ότι η Γερμανία έχει λάβει την απόφαση να δείξει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα εξέφρασε ο Έλμαρ Μπρόκ, Γερμανός ευρωβουλευτής και πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο κ.Μπροκ υποστήριξε επιπλέον ότι το Ευρωκοινοβούλιο είναι έτοιμο να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ενώ εντύπωση προκάλεσε και η θέση του ότι «η τρόικα έκανε λάθη αλλά δεν υπήρχε εγχειρίδιο επίλυσης κρίσεων».
«Η δυσκολία έγκειται στη διαμόρφωση μιας ισορροπίας ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις, την οικονομική δραστηριότητα και την πολιτική επιβάρυνση» τόνισε ο κ.Μπρόκ, ο οποίος τόνισε πως υποστηρίζει την ιδέα παράτασης της περιόδου των ευνοϊκών επιτοκίων για τη διευκόλυνση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ελληνική κρίση, ο κ. Μπροκ παρατήρησε ότι «η έξοδος από το τούνελ θα είναι τόσο φωτεινή, που θα την δουν οι Έλληνες πολίτες» επικρίνοντας εμμέσως όσους επέλεξαν την απομόνωση «και δεν παρέστησαν στα εγκαίνια της ελληνικής Προεδρίας».
Από την πλευρά του και αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, ο κ.Βενιζέλος τόνισε ότι «το 2009 η ελληνική κυβέρνηση βρέθηκε ενώπιον του διλήμματος: της πορείας προς μιαν ασύντακτη χρεοκοπία ή της συνεργασίας (υπό όρους) με την ΕΕ».
«Η επιλογή έγινε από τον λαό, ο οποίος με καθαρή πλειοψηφία υπέδειξε μια συγκεκριμένη στρατηγική, που είναι δύσκολη κι επίπονη αλλά ασφαλέστερη από την άλλη επιλογή. Και το τέλος της ιστορίας, θα δικαιώσει την επιλογή του» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζέλος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης