Τελευταία Νέα
Πολιτική

Swoboda (Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές) – Να εξαφανιστεί η τρόικα από την Ελλάδα – Οι τροϊκανοί έχουν αποτύχει

Swoboda (Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές) – Να εξαφανιστεί η τρόικα από την Ελλάδα – Οι τροϊκανοί έχουν αποτύχει
Η Κομισιόν να αναλάβει την ευθύνη για όλα τα μελλοντικά προγράμματα διάσωσης


Λάβρος για άλλη μια φορά κατά της τρόικα και του έργου της στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Hannes Swoboda, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο οποίος με αφορμή την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. υποστήριξε ότι η τρόικα πρέπει να εξαφανιστεί από την Ελλάδα.
«Οι Τροϊκανοί έχουν αποτύχει και κανείς δεν τους σταματάει γιατί δεν υπάρχει δημοκρατικός έλεγχος. Αυτή η απουσία δημοκρατικής νομιμοποίησης είναι ασύμβατη με τις ευρωπαϊκές αξίες. Απαιτούμε η Τρόικα και οι καταστροφικές πολιτικές της να εξαφανιστούν και η Κομισιόν να αναλάβει την ευθύνη για όλα τα μελλοντικά προγράμματα διάσωσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Swoboda, ο οποίος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso ζήτησε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να δει από κοντά τις συνθήκες ζωής στην Ελλάδα.
«Η βάναυση λιτότητα που επιβλήθηκε από την Τρόικα, έχει ρίξει τους μισούς Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχιας» τονίζει ο Swoboda, ο οποίος καλεί την ελληνική προεδρία να τονίσει την αποτυχία των Τροϊκανών σε αντίθεση με το "θαύμα" της λιτότητας στο οποίο ορισμένοι ηγέτες εξακολουθούν να πιστεύουν.
«Αν η Τρόικα εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Ελλάδας, αυτό θα είναι μια πραγματική νίκη. Τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη» τονίζει ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης