Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εντός του Ιανουαρίου στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι «ελεγκτές» της τρόικα

Εντός του Ιανουαρίου στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι «ελεγκτές» της τρόικα
Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο στην αναβολή της επίσκεψης τους




Τις επόμενες εβδομάδες και πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να βρεθούν στην Ελλάδα τα μέλη της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Οικονομική και Νομισματική Πολιτική, τα οποία έχουν αναλάβει να ελέγξουν τα πεπραγμένα της τρόικα.
Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ντάνιελ Κέστα, εκπρόσωπος του Αυστριακού ευρωβουλευτή, Ότμαρ Κάρας που ηγείται της ομάδας των «ελεγκτών» της τρόικα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κανένα μυστήριο στην αναβολή της επίσκεψης του κ.Κάρας και της αντιπροσωπείας της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα».
«Υπήρχαν απλώς ζητήματα προγραμματισμού και στις δύο πλευρές. Ο κ.Κάρας είναι αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατά την πρώτη ουσιαστικά κοινοβουλευτική εβδομάδα του χρόνου είχε σημαντικές συναντήσεις εδώ στις Βρυξέλλες και αυτό ήταν το πρόβλημα από τη δική μας πλευρά. Αλλά φυσικά λόγω και των εκδηλώσεων για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα ήταν επίσης δύσκολο να καθορίσουμε τις συναντήσεις στην Αθήνα. Αυτά τα ζητήματα προγραμματισμού οδήγησαν στην αναβολή της επίσκεψης, αλλά όχι στη ματαίωσή της. Είναι απλώς μια αναβολή της επίσκεψης και πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί εντός του μηνός Ιανουαρίου» υποστήριξε ο κ.Κέστα.
Σημειώνεται πως η αναβολή της επίσκεψης της αντιπροσωπείας πυροδότησε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης