Μπάσκετ: H αήττητη Αυστραλία διέσυρε την Αργεντινή με 97-59 και βάζει πλώρη για το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μπάσκετ: H αήττητη Αυστραλία διέσυρε την Αργεντινή με 97-59 και βάζει πλώρη για το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Η Αυστραλία δείχνει αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο βάθρο των μεταλλίων. Τα «καγκουρό» επικράτησαν εύκολα στον τελευταίο προημιτελικό αγώνα της Αργεντινής με σκορ 97-59 και θα συναντήσουν στα ημιτελικά τις ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα
Η Αυστραλία επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί στον αγώνα με την Αργεντινή και με πολύ καλό μπάσκετ ανά διαστήματα την απέκλεισε (97-59) και έκοψε... τα φτερά του Λουίς Σκόλα για ένα μετάλλιο στην τελευταία του παρουσία με την φανέλα της «αλμπισελέστε». Αυτό ήταν το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων μετά τη Γαλλία, τη Σλοβενία και τις ΗΠΑ.

Πλέον οι Αυστραλοί έχουν δύο ευκαιρίες για να κατακτήσουν ένα μετάλλιο και θέλουν να επαναλάβουν τη νίκη απέναντι στις ΗΠΑ στο φιλικό αγώνα του Λας Βέγκας πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Κορυφαίος του αγώνα για ακόμη μία φορά ήταν ο Πάτι Μιλς με 18 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησε και ο Τζοκ Λαντέιλ με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισαν ο Νίκολας Λαπροβίτολα με 16 πόντους και ο «διπλός» Γκάμπριελ Ντεκ με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο αγώνας είχε γρήγορο ρυθμό στην αρχή με τις δύο ομάδες να ευστοχούν από 2 τρίποντα η καθεμιά αλλά η Αργεντινή είχε το πάνω χέρι με 15-8 (4:31') και τους Σκόλα και Καμπάτσο να ξεχωρίζουν. Οι Λατινοαμερικανοι διατήρησαν το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (22-18).

Τα «καγκουρό» πίεσαν και κατάφεραν στα πρώτα τρία λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου να ισοφαρίσουν (24-24).Η ομάδα του Σέρχιο Ερνάντεθ «μπλόκαρε» στην επίθεση και η Αυστραλία με διαδοχικά τρίποντα των Μιλς και Ινγκλς πήρε... κεφάλι στο σκορ (39-33), ενώ ο Καμπάτσο μετρούσε ηδη πέντε λάθη στο πρώτο ημίχρονο και ο Σκόλα είχε τρία προσωπικά φάουλ.

Η Αυστραλία διατηρούσε το προβάδισμα και με τον Λαντέιλ σε ρόλο... τριποντέρ ανέβασε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (47-37). Η «αλμπισελέστε» προσπαθούσε αλλά δεν είχε την λύση στην άμυνα να σταματήσει τα τρίποντα των Έξουμ και Μιλς (60-48) και πήρε την μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα (+12).

Η Αργεντινή έχασε το... μυαλό της και με απανωτά λάθη δεν έβρισκε τρόπο να φτάσει στην επίτευξη κάποιου καλαθιού και οι Αυστραλοί με ένα επιμέρους σκορ 19-0 ξέφυγαν (79-48) και μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι (97-59). Το πιο σημαντικό γεγονός από τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν το χειροκρότημα στον Λουίς Σκόλα.

Τα δεκάλεπτα: 18-22,39-33,48-60,97-59

Δείτε την στατιστική του αγώνα EΔΩ

www,bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης