Μπάσκετ: Ο Ντουράντ και οι ΗΠΑ κέρδισαν με 95-81 τον τρομερό Ρούμπιο και έστειλαν την Ισπανία σπίτι

tags :
Μπάσκετ: Ο Ντουράντ και οι ΗΠΑ κέρδισαν με 95-81 τον τρομερό Ρούμπιο και έστειλαν την Ισπανία σπίτι

Συνεχίζει στους “4” του Ολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ η Team USA, γκρεμίζοντας τα όνειρα της Εθνικής Ισπανίας για ένα μετάλλιο στο Τόκιο.

Σχετικά Άρθρα

Παρά τους 38(!) πόντους του Ρίκι Ρούμπιο, η Εθνική Ισπανίας δεν κατάφερε να σταματήσει τις ΗΠΑ, ηττήθηκε με 95-81 και επιστρέφει στα πάτρια εδάφη με άδεια χέρια, στον τελευταίο χορό των μεγάλων της αστέρων. Η Team USA διατήρησε την παράδοση απέναντι στη «φούρια ρόχας», αφού έχει να ηττηθεί από τους Ισπανούς από το 2002 και ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες και συνεχίζει στη ζώνη των μεταλλίων. Μπροστάρης για την ομάδα του Γκρέγκ Πόποβιτς, ο Κέβιν Ντουράντ με 29 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. 

 

Το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό από την πρώτη κατοχή. Η Ισπανία βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με 10 πόντους (39-29) στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, αλλά οι ΗΠΑ κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια (43-43) πριν πάνε στην ανάπαυλα.Αμφότερες οι ομάδες ήταν άστοχες από την περίμετρο (3/15 τρίποντα και 4/17 τρίποντα αντίστοιχα) σε αυτό το πρώτο εικοσάλεπτο.

 

Οι 13 ατομικοί πόντοι του Κέβιν Ντουράντ στην τρίτη περίοδο άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα και έφεραν την Team USA να προηγείται μέχρι και με 16 πόντους. Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο δεν απογοητεύτηκε, συνέχισε να παλεύει σε άμυνα και επίθεση και «ροκάνισε» τη διαφορά, πλησιάζοντας στο 69-63 στο 30'. Αυτό δεν ήταν όμως αρκετό. Τα 17 λάθη της ομάδας του Σέρτζιο Σκαριόλο ήταν καταδικαστικά. Οι ΗΠΑ εξακολούθησαν να βρίσκονται σε ρόλο οδηγού και έφτασαν τελικά στη νίκη που τους οδηγεί στην τετράδα.Εκεί θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Αυστραλία - Αργεντινή. 

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 43-43, 63-69, 81-95

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης