Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καταδικασμένοι στην πείνα δεκάδες υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης - Ακόμη περιμένουν την σύνταξη

Καταδικασμένοι στην πείνα δεκάδες υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης - Ακόμη περιμένουν την σύνταξη
Tο «τέρας» της ακρίβειας να μοιάζει ανίκητο
Σχετικά Άρθρα
Καταδικασμένους στην πείνα έχει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Δικαιοσύνης εκατοντάδες δικαστικούς υπαλλήλους οι οποίοι έχουν συνταξιοδοτηθεί το τελευταίο οχτάμηνο και δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ από τον ΕΦΚΑ.
Το πρόβλημα έχει ανακύψει με τη μη απονομή των συντάξεων σε δεκάδες δικαστικούς υπαλλήλους, λόγω έλλειψης προσωπικού στο αρμόδιο τμήμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο δεν προχωρεί τους φακέλους στον ΕΦΚΑ, αλλά και στο γεγονός ότι επειδή οι φάκελοι που φτάνουν στον ασφαλιστικό φορέα, δεν είναι καλά ενημερωμένοι πάνε πίσω.
Για το θέμα που έχει ανακύψει, έγινε επερώτηση στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, καθώς και Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει καμία απάντηση.
Για πολλούς από τους υπαλλήλους που έχουν αποχωρήσει έχει ανακύψει μείζον ζήτημα αξιοπρεπούς διαβίωσης για αρκετούς εκ των δικαιούχων, αιτία το γεγονός ότι έχουν βρεθεί χωρίς εισόδημα χρονικό διάστημα που για κάποιους φτάνει έως και τους επτά μήνες.
Μάλιστα, υπάρχουν υπηρεσιακοί παράγοντες που μιλούν για ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση, καθώς δεν αναμένεται επίλυση του προβλήματος ούτε το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς και καθ’ όλη την περίοδο Ιουνίου – Αυγούστου, δηλαδή όλο το Καλοκαίρι.

To τέρας της ακρίβειας

Με το «τέρας» της ακρίβειας να μοιάζει ανίκητο και να ταλαιπωρεί σταθερά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, κάθε μέρα που περνάει γι’ αυτούς τους δικαιούχους συντάξεων, η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο.
Το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει λυθεί, εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, διέθετε υπευθυνότητα ή έδειχνε την ανάλογη ευαισθησία.
Είναι κρίμα να μην μπορεί να εκδοθεί το απαραίτητο Δελτίο Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ) γι’ αυτούς τους συνταξιούχους, με συνέπεια να μην μπορεί το Πρώην Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) και νυν ΕΦΚΑ να προχωρήσει στην έκδοση των σχετικών συντάξεων.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης