Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην «τσιμπίδα» τεράστιο κύκλωμα πειρατικής τηλεόρασης – Είχαν κέρδη 5,8 εκατ. ευρώ

Στην «τσιμπίδα» τεράστιο κύκλωμα πειρατικής τηλεόρασης – Είχαν κέρδη 5,8 εκατ. ευρώ
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση
Στα «δίχτυα» της Ασφάλειας Πατρών έπεσε σπείρα που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, τέσσερα μέλη της οποίας συνελήφθησαν σε περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και της Πάτρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διοχέτευαν τα τελευταία πέντε χρόνια στην αγορά, αποκωδικοποιητές παράνομης αναμετάδοσης συνδρομητικών καναλιών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνικά μέσα, παράνομο λογισμικό, καθώς και ειδικούς αποκωδικοποιητές.
Ως προς τη μεθοδολογία, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προωθούσαν τις παράνομες υπηρεσίες τους σε ανθρώπους του κοντινού περιβάλλοντός τους, στους οποίους πωλούσαν τις συσκευές αναμετάδοσης, μέσω των οποίων συνδέονταν παράνομα, ενώ προέτρεπαν τους χρήστες να διαφημίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε άτομα του δικού τους άμεσου κοινωνικού περιβάλλοντος.
Σχετικά με τους τρόπους είσπραξης των παράνομων οφειλών, οι κατηγορούμενοι, προκειμένου να μην κινούν υποψίες, επέλεγαν την είσπραξη είτε δια ζώσης, είτε μέσω ψηφιακών τραπεζών που εδρεύουν στο εξωτερικό, είτε μέσω καταβολών σε τραπεζικούς λογαριασμούς μελών των οικογενειών τους και τρίτων προσώπων.
Ακόμη, έπειτα από τις έρευνες των αστυνομικών Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, έχοντας συγκροτήσει πελατολόγιο 6.443 ατόμων, κατάφεραν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ύψους 5.798.700 ευρώ, προκαλώντας ταυτόχρονα οικονομική ζημιά στις δικαιούχες εταιρείες, ύψους 25.127.700 ευρώ.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια μελών της εγκληματικής οργάνωσης, οι αστυνομικοί βρήκαν πλήθος εξαρτημάτων, αποκωδικοποιητών, ψηφιακών δίσκων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, συσκευών κινητής, τετράδια χειρόγραφων σημειώσεων, που αφορούσαν το πελατολόγιο της οργάνωσης κ.α.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης