Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρόστιμο 395.125 ευρώ στην πολυεθνική HENKEL ΕΛΛΑΣ - Σκρέκας: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κερδοσκοπεί

Πρόστιμο 395.125 ευρώ στην πολυεθνική HENKEL ΕΛΛΑΣ - Σκρέκας: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κερδοσκοπεί

Έπειτα από ελέγχους προέκυψε ότι το περιθώριο κέρδους της εταιρείας ήταν υψηλότερο σε σχέση με ό,τι ορίζει ο νόμος

Σχετικά Άρθρα
Πρόστιμο 395.125 ευρώ επιβλήθηκε στην πολυεθνική εταιρεία «HENKEL ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε» με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, να διαμηνύει πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κερδοσκοπεί.
Συγκεκριμένα, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας. Η παράβαση αφορά καθαριστικά προϊόντα (απορρυπαντικά και άλλα) ευρείας κατανάλωσης.
Όπως προέκυψε από τη διενέργεια επισταμένων ελέγχων, το περιθώριο μικτού κέρδους της εταιρείας ήταν μεγαλύτερο απ' αυτό που ορίζει η σχετική νομοθεσία. Το συνολικό όφελος που θα αποκόμιζε η εταιρεία ανέρχεται σε 197.561,54 ευρώ. Επομένως το πρόστιμο ορίζεται στο διπλάσιο του προσδοκώμενου οφέλους για το σύνολο των προϊόντων για τα οποία διαπιστώθηκε παράβαση σύμφωνα με το νόμο.
«Η μάχη με την ακρίβεια συνεχίζεται με αδιάκοπη ένταση και αποφασιστικότητα. Όποιος παραβιάζει το νόμο για την αθέμιτη κερδοφορία εντοπίζεται και τιμωρείται με βαριά πρόστιμα» τόνισε σε δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, και προσέθεσε: «Τα πρόστιμα επιβάλλονται, δημοσιοποιούνται και εισπράττονται χωρίς καμία εξαίρεση όσο μεγάλες εταιρίες και αν αφορούν ακόμη και πολυεθνικές.
Δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες αντιμετώπισης του πληθωρισμού και της στήριξης των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης