Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τaquis (Panama Shipping Agency): Ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Λατινικής Αμερικής με το άνοιγμα της Πρεσβείας στον Παναμά

Τaquis (Panama Shipping Agency): Ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Λατινικής Αμερικής με το άνοιγμα της Πρεσβείας στον Παναμά
Το 25% της ελληνικής ναυτιλίας περνά από τον Παναμά
Για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και χωρών της Λατινικής Αμερικής μίλησε ο Antonio Taquis Ochoa από το βήμα του 9oυ Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10 - 13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σε συζήτηση με την Δημοσιογράφος/Παρουσιάστρια Ειδήσεων, Μαρία Νικόλτσιου.
Ο πρώην πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα, γενικός διευθυντής και owner, της Panama Shipping Agency, κ. Taquis, μίλησε για την βελτίωση των σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που περνάει και μέσα από το άνοιγμα της Πρεσβείας στον Παναμά, αναδεικνύοντας παράλληλα τις ενέργειες της ομογένειας γι’ αυτό.
Ανέδειξε τη σημασία που έχει για τον ελληνικό εφοπλισμό μια τέτοια ενέργεια, καθώς το 25% της ελληνικής ναυτιλίας περνά από τον Παναμά. Ταυτόχρονα, ανέδειξε και τη γεωστρατηγική σημασία που έχει για το σύνολο της Λατινικής Αμερικής, καθώς, όπως ανέφερε, θα καλύπτει 8 κοντινές χώρες. Μιλώντας, δε, για την Κόστα Ρίκα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως παρά το γεγονός πως εκεί βρίσκονται μόνο περί τους 300 Έλληνες, έγινε για πρώτη φορά εκδήλωση για την ελληνική απελευθέρωση. Πρόσθεσε ακόμα πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις εμπορικές σχέσεις Ελλάδας-Κόστα Ρίκα.
Υπογράμμισε, πως η Ελλάδα πρέπει να δει τον Παναμά σαν μια διπλωματική ελπίδα για την περιοχή. Τέλος, αναφερθηκε στα πολλά κοινά που ενώνουν Λατινοαμερικανούς και Έλληνες καθώς και τον σεβασμό που έχουν για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Κλείνοντας, σε έναν πιο προσωπικό τόνο, σημείωσε πως το άνοιγμα της πρεσβείας είναι σημαντικό γι’αυτόν καθώς αποτελούσε και ευχή του εκλιπόντος πατέρα του. Τα επίσημα εγκαίνια όπως ανέφερε αναμένεται να γίνουν το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης