Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μασούτης (ΚΕΕ): Το νέο φορολογικό να λάβει υπόψιν επαγγελματίες με εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ

tags :
Μασούτης (ΚΕΕ): Το νέο φορολογικό να λάβει υπόψιν επαγγελματίες με εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ
Συμφωνεί, αρχικά, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, με το σχέδιο νόμου για την διεύρυνση της φορολογικής βάσης
Συμφωνεί, αρχικά, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, με το σχέδιο νόμου για την διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αλλά όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, πρέπει να διορθωθεί η κοινωνική αδικία σχετικά με όσους δεν δύνανται να φοροδιαφύγουν -μισθωτούς, συνταξιούχους, επιχειρήσεις- οι οποίοι καλούνται να «πληρώνουν τα σπασμένα» και για τους υπόλοιπους.
«Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει, με πνεύμα δικαιοσύνης, στην εφαρμογή ενός νέου και δίκαιου συστήματος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, με ρυθμίσεις αντίστοιχες με αυτές οι οποίες ισχύουν σε χώρες της ΕΕ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης.
Όπως αναφέρει η ΚΕΕΕ στην ανακοίνωσή της: «Η φοροδιαφυγή και η παραοικονομία αποτελούν τις δύο πιο σκληρές μορφές αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των επιχειρήσεων όλων των μορφών και όλων των μεγεθών. Μια στις δυο επιχειρήσεις στη χώρα μας όμως είναι ελεύθεροι επαγγελματίες-αυτοαπασχολούμενοι. Με το νέο φορολογικό, δυστυχώς πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για τους επαγγελματίες, οι οποίοι βγάζουν κάτω από 10.000 ευρώ. Η κυβέρνηση μέσα από τις διατάξεις του νέου νόμου, πρέπει να ελέγξει με σοβαρά μέτρα και δικλείδες ασφαλείας, τη φοροδιαφυγή εκατομμυρίων αλλά παράλληλα οφείλει να δείξει έμπρακτα στον ελεύθερο επαγγελματία και τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση τη συμπαράστασή της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης