Τελευταία Νέα
Οικονομία

Berkshire Hathaway HomeServices: Με «άρωμα Ελλάδας» το European Summer Market Report 2023 για τις κυρίαρχες τάσεις στον κλάδο της θερινής κατοικίας

Berkshire Hathaway HomeServices: Με «άρωμα Ελλάδας» το European Summer Market Report 2023 για τις κυρίαρχες τάσεις στον κλάδο της θερινής κατοικίας
Οι πολιτικές Golden Visa, οι ανοδικές τιμές για ακριβά ακίνητα και για παραθεριστική ενοικίαση, καθώς και νέοι εμπορικοί προορισμοί διαμορφώνουν το επενδυτικό περιβάλλον, σύμφωνα με τη φετινή έκθεση
Με μια χαρακτηριστική ελληνική φωτογραφία από τη Σαντορίνη στο εξώφυλλο, η Berkshire Hathaway HomeServices δημοσίευσε για δεύτερη χρονιά την ετήσια έκθεση ‘’2023 European Summer Market Report’’ .
Κορυφαία στελέχη της εταιρείας από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσιάζουν τα δεδομένα και τις τάσεις της κάθε αγοράς ξεχωριστά και μεταφέρουν τις εκτιμήσεις τους για το μέλλον του κλάδου.

Για την Ελλάδα

Ειδικότερα για την Ελλάδα, η έκθεση εστιάζει στην αύξηση του ορίου απαίτησης για την Golden Visa, σε συνδυασμό με τη φιλικά προσκείμενη στάση της κυβέρνησης, αναφορικά με τις επενδύσεις, παράγοντες που δημιουργούν θετικές προοπτικές ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Ξύδη, Managing Partner της Berkshire Hathaway HomeServices Athens Properties, «η αγορά ακινήτων στη χώρα αναμένεται να έχει ταχεία ανάπτυξη.
Η εφαρμογή της αύξησης του ορίου της Golden Visa από 250.000€ σε 500.000€, αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους ενδιαφερόμενους με υψηλή αγοραστική δύναμη, οι οποίοι προσβλέπουν σε μια σταθερή και φιλική προς τις επενδύσεις περίοδο για τη χώρα. Αναμένουμε μια ακμάζουσα αγορά.
Αν κάποιοι θέλουν να επενδύσουν, τώρα είναι η στιγμή. Σε λίγα χρόνια οι τιμές θα έχουν εκτοξευθεί».
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρά το δισταγμό ορισμένων αγοραστών, οι τιμές για προνομιακά ακίνητα και ενοικιάσεις παραθεριστικών κατοικιών κινούνται ανοδικά. Σ ’αυτόν τον τομέα, αξιοσημείωτη είναι η αύξηση κατά 25% των Αμερικανών αγοραστών στην Ισπανία από το 2019 έως το 2022.
Παράλληλα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τάση που αναδεικνύει ορισμένες περιοχές σε αναδυόμενα hot spots, λόγω εμπορικών εξελίξεων και αναγκών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Μάλαγα, που φιλοξενεί έναν δυναμικό και συνεχώς αναπτυσσόμενο τεχνολογικό κλάδο, προσελκύοντας εταιρείες όπως οι Google, Bombardier, Siemens και Oracle που τη θεωρούν σπίτι τους.
Η Berkshire Hathaway HomeServices Athens Properties έχει προσαρμόσει τις υπηρεσίες της στην αναζήτηση και εύρεση ακινήτων για πελάτες της.
Παράλληλα το ίδιο συμβαίνει και στην αποκλειστική διαχείριση ακινήτων στην Αθήνα και τη Μύκονο, καθώς η αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι άλλος ένας τομέας που παρουσιάζει μεγάλη δραστηριότητα στην Ελλάδα. Η εταιρεία δημιουργεί τη δική της μηχανή κρατήσεων και προσθέτει περισσότερες προτάσεις ενοικίασης τους επόμενους μήνες, καθώς έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις στην τεχνολογία και τη διαχείριση ακινήτων και υπηρεσιών, ώστε κάθε πελάτης να μένει ικανοποιημένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης