Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πρεμιέρα για το «Καλάθι του Πάσχα» - Γεωργιάδης: Επετεύχθη ο στόχος των 10 ευρώ για αρνί και κατσίκι

Πρεμιέρα για το «Καλάθι του Πάσχα» - Γεωργιάδης: Επετεύχθη ο στόχος των 10 ευρώ για αρνί και κατσίκι
Από σήμερα έως τις 15/4 το «Καλάθι του Πάσχα»
Σχετικά Άρθρα
Πρεμιέρα σήμερα, Τετάρτη 5/4, για το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα εφαρμοστεί μέχρι τις 15 Απριλίου και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, τονίζει πως «παρά τους αρχικούς φόβους για μεγάλη αύξηση φέτος στις τιμές στο αρνί και στο κατσίκι, η τιμή στόχος των 10 ευρώ επετεύχθη κρατώντας στο «Καλάθι» τις τιμές στα περσινά τελικά επίπεδα».
Το «καλάθι του Πάσχα» περιέχει πασχαλινά προϊόντα, όπως αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, καθώς και τα πασχαλινά σοκολατένια αβγά.

Γεωργιάδης: Η μέση τιμή του «Καλαθιού του νοικοκυριού » είχε μείωση 1.5%

Την 23η εβδομάδα εφαρμογής του διανύει το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και όπως σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο twitter, από τα 1.134 προϊόντα, τα 114 (10.05%) παρουσίασαν αύξηση, τα 78 (6.88%) παρουσίασαν μείωση και 942 (83.07%) παρέμειναν σταθερά.
Προσθέτει πως η μέση τιμή του «Καλαθιού» είχε μείωση 1.5% μείωση και συγκεκριμένα, από 127,22 που ήταν την περασμένη εβδομάδα (29/3) την τρέχουσα εβδομάδα (5/4) διαμορφώθηκε στα 125.31, « καθώς οι μειώσεις τιμών, αν και σε λιγότερα προϊόντα, ήταν μεγαλύτερες των μικρών αυξήσεων».
Επίσης, «πρώτη μέρα εφαρμογής του «Καλαθιού του Πάσχα» και παρά τους αρχικούς φόβους για μεγάλη αύξηση φέτος στις τιμές στο αρνί και στο κατσίκι, η τιμή στόχος των 10€ επετεύχθη κρατώντας στο «Καλάθι» τις τιμές στα περσινά τελικά επίπεδα», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και παρέθεσε μία πρώτη κάρτα με τις έως αυτή την στιγμή αναρτημένες τιμές που θα επικαιροποιηθεί κατά την διάρκεια της ημέρας.
αδ_5.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης