Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργιάδης: Ειδικό «καλάθι» για αρνί και κατσίκι στη Βαρβάκειο - Έχουν μπει 29 αλυσίδες παιχνιδιών σε αυτό «των Νονών»

Γεωργιάδης: Ειδικό «καλάθι» για αρνί και κατσίκι στη Βαρβάκειο - Έχουν μπει 29 αλυσίδες παιχνιδιών σε αυτό «των Νονών»
«Ποτέ δεν είδα το «Καλάθι» ως έναν μηχανισμό για να βλάψω άλλους κλάδους της αγοράς και δεν θέλω να το κάνω», είπε χαρακτηριστικά ο Άδ. Γεωργιάδης
Σχετικά Άρθρα
Συνάντηση με τους κρεοπώλες της Βαρβακείου αγοράς θα έχει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης, τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να συμφωνήσουν για το «Καλάθι» που θα αφορά το αρνί και το κατσίκι στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας.
«Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μία καλή συμφωνία, για να συγκρατήσουμε τις τιμές στα περσινά επίπεδα. Αν το κατορθώσουμε θα είναι μεγάλη επιτυχία», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο Mega, ο οποίος στη συνέχεια, με αφορμή την πρώτη ημέρα εφαρμογής του «Καλαθιού των Νονών» επισκέφτηκε δύο καταστήματα αλυσίδων παιδικών παιχνιδιών.
Κάνοντας αναφορά στα επίπεδα των τιμών στα αμνοερίφια, ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σφάζουν και στέλνουν στην Ιταλία, γιατί είναι το Πάσχα των Ιταλών και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση εκεί. Η τιμή που διαμορφώνεται για την Ιταλία, από τον παραγωγό εννοώ, όχι η τιμή στο ράφι, είναι από 7,5 μέχρι 8,5 ευρώ το αρνί και το κατσίκι. Αυτή είναι μία τιμή περίπου 1 με 1,5 ευρώ πάνω από πέρσι. Φέτος, φαίνεται ότι υπάρχει μικρότερη επάρκεια στα αρνιά και τα κατσίκια».

Για το «Καλάθι των Νονών» και του Πάσχα

«Πρώτη ημέρα εφαρμογής της νέας μας πρωτοβουλίας για τις εορτές του Πάσχα με την επωνυμία «το Καλάθι των Νονών». Σκοπός μας είναι να δώσουμε καλά, ποιοτικά, επώνυμα παιχνίδια σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές.
Απ’ αυτήν την εβδομάδα αναρτώνται στην πλατφόρμα e-katanalotis από 29 αλυσίδες παιχνιδιών παιχνίδια, λαμπάδες, αυγά σε «κλειδωμένες τιμές» ανά εβδομάδα. Θα παρακολουθούμε και θα ανακοινώνουμε την πορεία των τιμών ανά εβδομάδα όπως κάναμε και με το «Καλάθι του Αη Βασίλη».
Στόχος μας είναι και να εξοικονομήσουν χρήματα οι καταναλωτές, αλλά και να δώσουμε χαρά στους μικρούς μας φίλους αυτό το Πάσχα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης μετά τις επισκέψεις του σε καταστήματα των αλυσίδων πώλησης παιδικών παιχνιδιών JUMBΟ και ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ.
GEORGIADIS-_kalathi_nonon.JPG
«Πιστεύω ότι, όπως πήγαμε εξαιρετικά καλά στις εορτές των Χριστουγέννων και ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια, το ίδιο θα γίνει τώρα και με το «Καλάθι των Νονών», το οποίο έχουν αγκαλιάσει οι αλυσίδες», πρόσθεσε.
Με αφορμή την εφαρμογή από σήμερα (29/3) του «Καλαθιού των Νονών», μιλώντας στο Mega, τόνισε πως «έχουν μπει ήδη 29 αλυσίδες παιχνιδιών, βασικά σχεδόν όλες, και δουλεύει ακριβώς όπως ο μηχανισμός του «καλαθιού», δηλαδή οι τιμές είναι φιξαρισμένες ανά εβδομάδα και τις παρακολουθούμε στον e-Καταναλωτής. Απαγορεύεται να αυξήσεις τιμή μέσα στην εβδομάδα και πρέπει να έχεις αποθέματα σε αυτά τα προϊόντα. Οι προσφορές που έχουν γίνει είναι αρκετά χαμηλές. Υπάρχει ταμπελάκι, όπως κάναμε και τα Χριστούγεννα με το «Καλάθι του Άη – Βασίλη», που λέει το «Καλάθι των Νονών».
Σε ό,τι αφορά το «Καλάθι του Πάσχα» από τις 4 Απριλίου, ο υπουργός εξήγησε πως «όπως κάναμε το «Καλάθι των Χριστουγέννων» και το «Καλάθι της Σαρακοστής», έτσι θα κάνουμε και το «Καλάθι του Πάσχα». Ο πληθωρισμός τρέχει με 15% από πέρσι στα τρόφιμα. Σε κάποια προϊόντα είναι παραπάνω, σε κάποια παρακάτω. Ειδικά μέσα στο «Καλάθι» θα βάλουμε και το τσουρέκι, θα βάλουμε και το πασχαλινό αβγό και οι τιμές θα είναι καλύτερες από πέρσι».
Ξεκαθάρισε πως «δεν σκοπεύω στο «Καλάθι του Πάσχα» στα σούπερ μάρκετ να βάλω το αρνί και το κατσίκι, διότι ο σκοπός μου δεν είναι να πλήξω την αγορά του κρέατος. Θα μπορούσε να εκληφθεί μια τέτοια προσπάθειά μου σαν μια υπόδειξη στους καταναλωτές να πάνε να αγοράσουν το αρνί ή το κατσίκι από τα σούπερ μάρκετ».
«Ποτέ δεν είδα το «Καλάθι» ως έναν μηχανισμό για να βλάψω άλλους κλάδους της αγοράς και δεν θέλω να το κάνω», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν ήθελαν να μπουν στο «Καλάθι» τα αρτοποιεία

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «oι φούρνοι δεν κατάφεραν να μπουν στο «Καλάθι του Νοικοκυριού». Εγώ προσπάθησα πολύ και μίλησα πολλές φορές με τους αρτοποιούς, αλλά δεν ήθελαν να μπουν στο Καλάθι».
Σημείωσε ότι «η πρώτη ύλη και η ενέργεια είναι αυξημένη από πέρσι, άρα είναι λογικό ένας φούρνος να έχει μεγαλύτερη τιμή από πέρσι. Τα αρτοποιεία είναι τα βασικά καταστήματα που επλήγησαν από την κρίση σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα. Στη Γερμανία, κλείσανε 3.000 φούρνοι εξ αυτού του λόγου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης