Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης: Θα δημιουργήσουμε ένα «καλάθι» για τους συμπολίτες μας με ειδικές διατροφικές ανάγκες

Παπαθανάσης: Θα δημιουργήσουμε ένα «καλάθι» για τους συμπολίτες μας με ειδικές διατροφικές ανάγκες
«Οι πωλήσεις στο «καλάθι» έχουν αυξηθεί κατά 100%, που σημαίνει πως ο κόσμος θέλει να αγοράσει, ζητάει τα προϊόντα… αυτή τη στιγμή και η βιομηχανία πρέπει «να βάλει πλάτη», τόνισε ο Ν. Παπαθανάσης
Σχετικά Άρθρα

«Θα δημιουργήσουμε ένα «καλάθι» για τους συμπολίτες μας με ειδικές διατροφικές ανάγκες», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάσης, ξεκαθαρίζοντας πως είναι συνεχείς οι έλεγχοι για το «καλάθι του νοικοκυριού», στο οποίο υπάρχουν 50% προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας και 50% επώνυμα προϊόντα.
«Ως προς την αισχροκέρδεια δεν έχουμε σταματήσει (τους ελέγχους), έχουμε κάνει υποδείξεις για τις ταμπέλες, τώρα που θα κυκλοφορήσουν οδηγίες συνολικά με το πώς θα πρέπει να τοποθετούνται και πώς θα γίνεται ο έλεγχος, θα επιβάλλονται και πρόστιμα», δήλωσε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο mega.
Έκανε λόγο για συχνές επισκέψεις στα σουπερμάρκετ προκειμένου να ελεγχθεί εάν τηρείται το μέτρο σωστά και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να διορθωθούν.
Κατά τον ίδιο, «οι πωλήσεις στο «καλάθι» έχουν αυξηθεί κατά 100%, που σημαίνει πως ο κόσμος θέλει να αγοράσει, ζητάει τα προϊόντα… αυτή τη στιγμή και η βιομηχανία πρέπει «να βάλει πλάτη», έτσι ώστε τα προϊόντα που βρίσκονται στο «καλάθι» να είναι πολύ πιο φτηνά από τα αντίστοιχα».

Περί επέκτασης

Κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου και σε άλλους κλάδους, εξήγησε ότι «είναι προαιρετικό, ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα «καλάθι», δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε αλυσίδες μικρότερες, έχουν άλλα μεγέθη».
Πρόσθεσε ότι ήδη το υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με αρτοποιεία και κρεοπωλεία, με τους επιχειρηματίες αυτών να είναι θετικοί στη σκέψη, αν και περιμένουν να δουν την εξέλιξη του μέτρου.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης, «η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει θέσει ορισμένους όρους. Εμείς προσδιορίζουμε μονάχα τα είδη, δεν μπορούμε να πούμε τι προϊόντα θα μπουν, είναι κάτι που το επιλέγει το εκάστοτε σουπερμάρκετ γιατί έτσι ήταν η οδηγία από την Επιτροπή».
Αναφορικά με την πλατφόρμα e- καταναλωτής, σημείωσε ότι οι πολίτες μπορούν να μπαίνουν μέσα και να παρακολουθούν τις τιμές των προϊόντων και να τις συγκρίνουν.
Τέλος, ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του «καλαθιού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης