Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης: Στις 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί το «καλάθι του νοικοκυριού» - Θα αλλάζει κάθε Τετάρτη

Παπαθανάσης: Στις 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί το «καλάθι του νοικοκυριού» - Θα αλλάζει κάθε Τετάρτη

Oι έλεγχοι θα είναι συνεχείς, υπογράμμισε ο Ν. Παπαθανάσης

Σχετικά Άρθρα

Στις 2 Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί το «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο θα διατηρείται για επτά μέρες και θα αλλάζει κάθε Τετάρτη, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάσης.
Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στο Open ανέφερε ότι το υπουργείο δέχεται, εκτός από την υποχρεωτική εφαρμογή του καλαθιού για τις μεγάλες αλυσίδες ( γύρω στις 15-17 αλυσίδες), να συμμετάσχουν και μικρότερες αλυσίδες.
Όπως είπε, «δεχόμαστε να υπάρχει ξεχωριστό καλάθι από οποιαδήποτε άλλη μικρή αλυσίδα, αλλά αν το κάνει απλώς θα πρέπει να το τηρήσει».
Ξεκαθάρισε δε, πως δεν υπάρχει περιορισμός εάν τα προϊόντα που θα βάλει κάθε επιχείρηση στο καλάθι θα είναι επώνυμα ή ιδιωτικής ετικέτας, καθώς «σκοπός είναι να υπάρξει συγκράτηση και μειωμένες τιμές».
Ο κ. Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και θα προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ την ημέρα.
Κληθείς να απαντήσει εάν θα έχει προλάβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού να γνωμοδοτήσει τις επόμενες επτά ημέρες, καθώς η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε ότι «η Επιτροπή Ανταγωνισμού κάνει τη δουλειά της και εμείς τη δική μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης