Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πατέλης: Fake news ότι μας έκοψαν τη 2η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης - Όλοι είναι σε διακοπές

Πατέλης: Fake news ότι μας έκοψαν τη 2η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης - Όλοι είναι σε διακοπές

Ο Αλέξης Πατέλης υποστήριξε ότι η αίτηση για τη δεύτερη δόση θα έρθει κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο

Σχετικά Άρθρα
Τα περί μπλόκου στη δεύτερη δόση από το Ταμείο Ανάκαμψης, διαψεύδει o επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.
«Αν πάρετε σήμερα τηλέφωνο στις Βρυξέλλες, δεν θα σας απαντήσει κανένας. Είναι όλοι σε διακοπές. Οπότε, το πώς ακριβώς μπλόκαραν τη δόση, για εμένα είναι ακατανόητο» δήλωσε ο κ. Πατέλης, μιλώντας στον Σκάι και συνέχισε «αλλά για να δούμε τα πράγματα πιο σοβαρά: Η αίτηση για τη δεύτερη δόση θα έρθει κάποια στιγμή το Σεπτέμβριο, γίνεται συνήθως 2-2μιση μήνες μετά από τα ορόσημα και, εάν τα πράγματα πάνε καλά, η εκταμίευση θα γίνει έως το τέλος του έτους. Εδώ όμως να πούμε ότι το Ελλάδα 2.0, το ελληνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης προχωρά πολύ καλά. Και είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να είμαστε όλοι εθνικά υπερήφανοι, με την έννοια ότι πηγαίνει πιο γρήγορα και πιο καλά από τις πιο πολλές άλλες χώρες της ΕΕ. Για το 2022, υπολογίζουμε ότι θα έχει μια θετική επίδραση στο ΑΕΠ, περίπου 1 με 2 μονάδες. Και το 2023 ίσως ακόμη περισσότερο. Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντικό να συνεχίζουμε τη σωστή εφαρμογή.
Τώρα όμως εδώ έχουμε πολλά fake news, απανωτά, συνεχόμενα, το ένα μετά από το άλλο. Και πολλές κριτικές που, θα μου επιτρέψετε να πω ότι ήταν άδικες. Πρώτα είπαν πολλοί ότι "το Ταμείο Ανάκαμψης είναι για τους μεγάλους, δεν αφορά εμένα" κ.λπ. Αν δείτε κάποια από τα προγράμματα που τρέχουν σήμερα, όπως πχ οι ψηφιακές υπηρεσίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (καινούργια POS, βοήθεια στην ηλεκτρονική τιμολόγηση κ.α.).
Κατόπιν, έχουμε ένα πρόγραμμα για τους ανέργους, για ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, τρέχουν συνεχώς τα "Εξοικονομώ", που είναι αναβαθμίσεις για κτίρια, πυροπροστασία κ.ο.κ.».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης