Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Στήριξη στους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς της Αλβανίας

Υπουργείο Εργασίας: Στήριξη στους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς της Αλβανίας
Η υποβολή των αιτήσεων, καθώς και η διεκπεραίωση τους, θα γίνει μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Σχετικά Άρθρα
Στην χορήγηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερήλικων προς τα μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας προχώρησε η ελληνική Πολιτεία «για λόγους εθνικούς και εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της στην ομογένεια», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Δικαιούχοι του εν λόγω επιδόματος -το οποίο θα χορηγείται από τον ΟΠΕΚΑ- είναι όλοι όσοι είναι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς που έχει θεωρηθεί από ελληνική δημόσια αρχή ή όσων η απόφαση πολιτογράφησης τους ως ομογενών έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ανεξάρτητα από το εάν διαμένουν στην Ελλάδα ή στην Αλβανία.
Η υποβολή των αιτήσεων, καθώς και η διεκπεραίωση τους, θα γίνει μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Στόχος είναι οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ να ενεργήσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα, αλλά και να απλοποιηθεί η διαδικασία «ώστε να διευκολυνθούν οι δικαιούχοι υπερήλικες», όπως επισημαίνει το αρμόδιο υπουργείο.
«Η ομογένεια είναι για μας πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο που οφείλουμε να το διαφυλάξουμε αναγνωρίζοντας στους απόδημους Έλληνες και στα μέλη των απανταχού ελληνικών μειονοτήτων τη συνεισφορά τους στη διαφύλαξη της ελληνικότητας» υπογράμμισε η Δόμνα Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και να στηρίζουμε την αξιοπρεπή τους διαβίωση όπου κι αν βρίσκονται.
Με το επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς της Αλβανίας κάνουμε ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης