Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στροφή σε ασφαλή καταφύγια, ενόψει ύφεσης - Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων

Στροφή σε ασφαλή καταφύγια, ενόψει ύφεσης - Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων
Τόσο στο σύνολο της Ευρωζώνης, όσο και στη Γερμανία -την ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας- οι σύνθετοι δείκτες PMI υποχώρησαν κάτω από το όριο των 50 μονάδων
Σχετικά Άρθρα
Με την ευρωζώνη να βρίσκεται προ των πυλών της ύφεσης, όπως προμηνύεται και από τα στοιχεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας, οι επενδυτές στρέφονται στο... καταφύγιο των ομολόγων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η αγορά των ομολόγων παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου να βρίσκεται στο 3,27% από 3,58% αρχικά και του ιταλικού 10ετούς στο 3,37% από 3,62% με το spread να διαμορφώνεται στις -10 μονάδες βάσης. Στο 2,79% διαμορφώνεται η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου.
Οι επενδυτές ανησυχούν για την οικονομική ανάπτυξη, λόγω της αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής των Κεντρικών Τράπεζων προκειμένου να τιθασεύσουν τον πληθωρισμό ενώ αυξάνεται η πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία η οποία οδευει σε πρόωρες εκλογές μετά την παραίτησή του πρωθυπουργού Mario Draghi.

Κατέρρευσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη

Τόσο στο σύνολο της Ευρωζώνης, όσο και στη Γερμανία -την ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας- οι σύνθετοι δείκτες PMI υποχώρησαν κάτω από το όριο των 50 μονάδων.
Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της S&P Global, που θεωρείται καλός δείκτης της συνολικής οικονομικής υγείας και περιλαμβάνει και τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες, υποχώρησε στο 49,4 τον Ιούλιο από 52,0 τον Ιούνιο, πολύ χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, για υποχώρηση στις 51,0 μονάδες.
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης