Τελευταία Νέα
Οικονομία

Προ των πυλών διάταξη περί αισχροκέρδειας για τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών - Πότε αναμένεται

Προ των πυλών διάταξη περί αισχροκέρδειας για τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών - Πότε αναμένεται

Γίνονται έλεγχοι για τις αυξήσεις τιμών που παρατηρήθηκαν μετά την ανακοίνωση του προγράμματος απόσυρσης συσκευών

Σχετικά Άρθρα

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων βρίσκονται οι τιμές σε κλιματιστικά, καταψύκτες και ψυγεία και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν στη διάταξη περί αισχροκέρδειας και οι τιμές των ηλεκτροβόρων ηλεκτρικών συσκευών του προγράμματος αντικατάστασης, όπως ισχύει για τα πρατήρια υγρών καυσίμων και για τα σουπερμάρκετ.
Το υπουργείο παρακολουθεί την αγορά και δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να φέρει προς ψήφιση διάταξη που θα αφορά στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και να επιβληθεί όριο στο περιθώριο κέρδους το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το περιθώριο που είχαν οι επιχειρήσεις πριν ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικής συσκευής.
Μάλιστα, σε περίπτωση που κάποια επιχείρηση διαπιστωθεί ότι πουλάει σε υψηλότερες τιμές από το πλαφόν, θα επιβάλλεται πρόστιμο και δεν θα μπορεί να λάβει την επιδότηση.
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο mega το Σάββατο 9/7 ανέφερε ότι γίνονται έλεγχοι για τις αυξήσεις τιμών που παρατηρήθηκαν μετά την ανακοίνωση του προγράμματος απόσυρσης συσκευών και πως σε ορισμένες περιπτώσεις θα επιβληθούν πρόστιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης