Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκυλακάκης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Στις αρχές Ιουλίου θα πιστωθεί το ποσό της επιδότησης στο ρεύμα

Σκυλακάκης (αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ): Στις αρχές Ιουλίου θα πιστωθεί το ποσό της επιδότησης στο ρεύμα
Στις 16 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση έως 600 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος είπε ο κ.Σκυλακάκης
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να πιστωθεί το ποσό της επιδότησης έως 600 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, επισημαίνοντας πως με τα σημερινά δεδομένα η πλατφόρμα πρόκειται να «ανοίξει» στις 16 Ιουνίου».
«Γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει στις 15 Ιουνίου.
Θα μείνει ανοιχτή μέχρι το τέλος του μήνα και το ποσό θα πιστωθεί στους δικαιούχους στις αρχές Ιουλίου» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Σκυλακάκης.
«Με το πετρέλαιο υπάρχει μια μεγάλη πίεση στα νοικοκυριά.
Θα απαιτηθούν ακόμη κάποιες εβδομάδες του Ιουνίου για να δούμε εάν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, ώστε να υπάρξει περαιτέρω στήριξη.
Η πολιτική του να πηγαίνουν τα χρήματα απευθείας στον λογαριασμό των ανθρώπων, θεωρούμε ότι είναι πιο αποτελεσματική, διότι μας εξασφαλίζει ότι οι άνθρωποι τα παίρνουν» είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Αισιοδοξία για παράταση μέτρων

Ο κ.Σκυλακάκης εμφανίστηκε πάντως συγκρατημένα αισιόδοξος πως θα υπάρξει παράταση των μέτρων στήριξης έναντι της ακρίβειας, με βάση και την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης, που όπως είπε «ήταν πάνω από τις προσδοκίες».
«Εμείς είχαμε προβλέψει ανάπτυξη 3,1% για όλον τον χρόνο και είχαμε 7% το πρώτο τρίμηνο και με δεδομένο ότι ο τουρισμός πάει καλά, αυτό περιμένουμε να επιβεβαιώσουμε τις επόμενες εβδομάδες» τόνισε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, υποστηρίζοντας πως «δεν φθάνουν τα μέτρα, αλλά είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε».
«Αν δεν είχαμε αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης, δεν θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε καθόλου.
Το γεγονός πως είχαμε τέτοιο ρυθμό ανάπτυξης, εν μέσω των διεθνών αυξήσεων, μας επιτρέπει να λαμβάνουμε μέτρα στήριξης» σημείωσε ο κ.Σκυλακάκης.
Επιπλέον, είπε ότι γίνεται προσπάθεια «να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους για την απάλειψη και από αυτούς της εισφοράς αλληλεγγύης, δημοσιονομικός χώρος για τις αυξήσεις στις συντάξεις από την Πρωτοχρονιά και να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις μειώσεις φόρων που έχουμε κάνει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης