Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΙΟΒΕ: Οριακή επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο 2022

ΙΟΒΕ: Οριακή επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα τον Φεβρουάριο 2022
Το ράλι στο φυσικό αέριο επιβαρύνει τη βιομηχανία
Σχετικά Άρθρα

Οριακή επιδείνωση στο οικονομικό κλίμα και βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης καταγράφει το ΙΟΒΕ στο "Δελτίο Εξελίξεων στη Βιομηχανία" για τον Φεβρουάριο.
Ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε τον Φεβρουάριο στις 114 μονάδες έναντι 114,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα και 91,7 μονάδων ένα χρόνο πριν.
Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε τον Φεβρουάριο και διαμορφώθηκε στις -39,5 (από -42,2) μονάδες τον προηγούμενο μήνα, ελαφρώς υψηλότερα σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα (-46,2 μονάδες).
Το ΙΟΒΕ υπογραμμίζει την έντονη άνοδο του ΑΕΠ το δ’ τρίμηνο του 2021, κατά 7,7%, κατόπιν ανάκαμψης 11,4% στο γ’ τρίμηνο.
Συνολικά στο 2021 ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ έφτασε το 8,3%.

iove.JPG
Το ράλι στο φυσικό αέριο επιβαρύνει τη βιομηχανία

Όπως αναφέρει το ΙΟΒΕ, η τιμή του Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα ενισχύθηκε τον Μάρτιο σε αντίθεση με την τάση σε βασική αγορά της Ευρώπης.
Μεσοσταθμική Τιμή Εισαγωγής Φυσικού Αερίου τον Ιανουάριο στην Ελλάδα (98,30€/MWh) ήταν 17% υψηλότερη σε σχέση με τη μέση spot τιμή στην αγορά Ολλανδίας (84,07€/MW).
Παράλληλα, τον Φεβρουάριο η μέση τιμή των δικαιωμάτων εκπομπών CO2 αυξήθηκε κατά 5,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στα 92,18 €/tCΟ2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης