Οικονομία

Ενοχλημένος ο Dimon (J P Morgan) με την ελληνική κυβέρνηση – «Είναι ανέκδοτο, δίνετε όλες τις δουλειές στην Goldman Sachs»

Ενοχλημένος ο Dimon (J P Morgan) με την ελληνική κυβέρνηση – «Είναι ανέκδοτο, δίνετε όλες τις δουλειές στην Goldman Sachs»
Η J P Morgan θεωρεί ανέκδοτο την συνεργασία της κυβέρνησης με την Goldman Sachs
Σχετικά Άρθρα

Ο Jamie Dimon ο επικεφαλής της J P Morgan μιας από τις ισχυρότερες επενδυτικές τράπεζες στις ΗΠΑ και διεθνώς… επισκέφθηκε την Ελλάδα και συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό.
Με αφορμή την εξαγορά της Viva από την J P Morgan περίπου 850 εκατ… ο στόχος είναι σε 4-5 χρόνια να αξίζει ίσως και 4 με 5 δισεκ. ευρώ.
Ενώ κυριάρχησαν οι αναφορές του Dimon της J P Morgan για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και η εκτίμηση ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και εισέλθει σε μια βιώσιμη ανάπτυξη με πιο θετική προοπτική… δεν αποκαλύφθηκε και η δυσφορία της J P Morgan στην ελληνική κυβέρνηση

Η J P Morgan θεωρεί ανέκδοτο την συνεργασία της κυβέρνησης με την Goldman Sachs

Με βάση πηγή προσκείμενη στο Μέγαρο Μαξίμου που μίλησε ανεπίσημα στο bankingnews… ο Jamie Dimon της J P Morgan εξέφρασε στον έλληνα πρωθυπουργό την ενόχληση του που όλες τις μεγάλες επενδυτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες η κυβέρνηση τις αναθέτει στην Goldman Sachs.
Μάλιστα ούτε λίγο, ούτε πολύ χαρακτήρισε ο Dimon την σχέση Goldman Sachs και ελληνικής κυβέρνησης ανέκδοτο… υπό την έννοια ότι πολλά μεγάλα έργα τα έχει αναλάβει η Goldman Sachs που είναι βασικός ανταγωνιστής της J P Morgan.
Να θυμίσουμε ότι η Goldman Sachs είναι επίσημα ο σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης

  • Συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς
  • Συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha bank
  • Συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ
  • Συμμετείχε στην πώληση στρατηγικού ποσοστού στον ΔΕΔΔΗΕ, με την Macquarie Asset Management να αγοράζει το 49% του Διαχειριστή Δικτύου.
  • Συμμετέχει η Goldman Sachs στις περισσότερες δημοπρασίες κρατικών ομολόγων.

Μετά την δυσφορία της J P Morgan και την μεγάλη επένδυση που πραγματοποίησε στην Ελλάδα… είναι βέβαιο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αρχίσει να συνεργάζεται σθενότερα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης