Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την κοινωνία και την οικονομία για όσο χρειαστεί

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την κοινωνία και την οικονομία για όσο χρειαστεί
Είμαστε αντιμέτωποι με τις δίδυμες κρίσεις της ενέργειας και της πανδημίας είπε ο υπουργός Οικονομικών
Σχετικά Άρθρα

Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στηρίξει την κοινωνία και την οικονομία για όσο χρειαστεί απέναντι στις μεγάλες κρίσεις της πανδημίας και της ενέργειας παρείχε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας.
«Στηρίξαμε σημαντικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, επιδοτούμε τους αγρότες.
Υπάρχουν οι δίδυμες κρίσεις η ενεργειακή και οι μεταλλάξεις της πανδημίας, ενισχύσαμε τον προϋπολογισμό με νέα μέτρα, επιδοτούμε για το κόστος της ενέργειας, προσθέσαμε στο οπλοστάσιο μέτρα για τη διευκόλυνση της κοινωνίας για το επόμενο εξάμηνο μέτρα ύψους 700-800 εκ ευρώ» υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Σταϊκούρας, ο οποίος σημείωσε πως ο τζίρος των επιχειρήσεων είναι στο επίπεδο του ενιαμήνου του 2019 με εξαίρεση την ένδυση και την υπόδηση που είχε μια μικρή απόκλιση.
Επιπλέον, τόνισε πως έχει συρρικνωθεί η ανεργία κατά 2,5%, ότι οι καταθέσεις των πολιτών είναι αυξημένες κατά 30 δισ. ευρώ, καθώς και ότι έχει αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη.
Ερωτηθείς για την πιθανότητα αντιμετώπισης ενός ολικού lockdown όπως συμβαίνει και πάλι στην Ολλανδία, εφόσον χρειαστεί ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι«είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες κρίσεις και θα το πράξουμε για όσο χρειαστεί και για όποιο λόγο χρειαστεί και το 2022».
Σε σχέση με το χρέος της χώρας είπε πως δεν αποτελεί στοιχείο ανησυχίας, αλλά στοιχείο που πρέπει να εντάσσεται στη δημοσιονομική πολιτική.
«Δεν με ανησυχεί η βιωσιμότητά του, γιατί παντού στην ΕΕ έχει αυξηθεί ενώ και οι ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες για την καταβολή του είναι από τα χαμηλότερα ποσά από το 2012 οποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής χώρας» υποστήριξε ο κ.Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης