Τελευταία Νέα
Οικονομία

Eurogroup: Σημαντικά βήματα προόδου από την Ελλάδα - Παροδικός ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

Eurogroup: Σημαντικά βήματα προόδου από την Ελλάδα - Παροδικός ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη
Τόσο η 1η μεταμνημονιακή αξιολόγηση της Ελλάδας όσο και η οικονομία της Ευρωζώνης τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση του Eurogroup

Τόσο η 1η μεταμνημονιακή αξιολόγηση της Ελλάδας όσο και η οικονομία της Ευρωζώνης τέθηκαν επί τάπητος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 4 Οκτωβρίου 2021.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωομάδας, Pascal Donohoe, «οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ συμφωνούν με την Κομισιόν και την ΕΚΤ για το ότι η αύξηση του πληθωρισμού είναι παροδική και ότι θα υπάρξει υποχώρηση των τιμών το 2022».
Σε ό,τι αφορά τις τιμές στην Ενέργεια, ο κ.  Donohoe υποστήριξε πως «η πράσινη μετάβαση είναι η λύση...
Χρειάζεται να μειώσουμε την έκθεση μας σε ενέργεια που εισάγουμε» συμπλήρωσε.
Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Paolo Gentiloni, αναφέρθηκε στη 11η μεταμνημονιακή αξιολόγηση της Ελλάδας, λέγοντας πως η χώρα μας έχει σημειώσει βήματα προόδου.
«Περιμένουμε τους επόμενους μήνες να δούμε πρόοδο σε μια σειρά άλλων θεμάτων, που θα εξεταστούν στην 12η αξιολόγηση, όπως οι μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, τα ληξιπρόθεσμα και οι μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη».
Ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling, ανέφερε για την Ελλάδα, πως «έχει καταγραφεί σημαντική μείωση στο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων».
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν πιστεύει πως η οικονομία της χώρας θα μπορούσε να φτάσει το 6,1%, όπως αναφέρεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, ο κ. Regling ανέφερε πως «η οικονομία σας έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους μήνες, χάρη στον Τουρισμό.
Επομένως, δεν θα μου έκανε εντύπωση εάν η ανάπτυξη της οικονομίας κινηθεί κοντά στο 6% για φέτος, όπως περιμένει η ελληνική κυβέρνηση».
Στη συνέχεια, ο διοικητής του ESM, μιλώντας για την 12η μεταμνημονιακή αξιολόγηση, ανέφερε ότι «θα πρέπει να δούμε τα σχέδια για τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης