Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εγκρίνεται τέλη Ιουνίου το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης – Η Ελλάδα θα εκταμιεύσει έως τα μέσα Ιουλίου 7,9 δισ.

Εγκρίνεται τέλη Ιουνίου το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης – Η Ελλάδα θα εκταμιεύσει έως τα μέσα Ιουλίου 7,9 δισ.

Άμεσα, ακόμη και στα μέσα Ιουλίου, θα εκταμιευτούν τα πρώτα 7,9 δισ. προς την Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα
Επιταχύνονται οι διαδικασίες που συνδέονται με το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έως τα τέλη Ιουνίου εγκρίνεται το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης αντί τέλη Αυγούστου ή Σεπτέμβριο που αναμενόταν, ενώ άμεσα, ακόμη και στα μέσα Ιουλίου, θα εκταμιευτούν τα πρώτα 7,9 δισ. προς την Ελλάδα.

Η Ελλάδα με βάση το σχεδιασμό αναμένεται να εκταμιεύσει από το Ταμείο Ανάκαμψης περίπου 31,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 12,5 δισ. δάνεια και περίπου 18 δισ. επιδοτήσεις.
Μάλιστα οι τράπεζες μέσω του μηχανισμού μόχλευσης αναμένεται να χορηγήσουν άλλα 13 με 14 δισ. δάνεια, αυξάνοντας έτσι τη χρηματοδότηση προς την ελληνική οικονομία.

Θετική εξέλιξη η επίσπευση των εκταμιεύσεων

Η επίσπευση τόσο της έγκρισης όσο και της εκταμίευσης του ελληνικού σχεδίου ανάκανψης αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς θα επιταχυνθούν έργα και υποέργα, που θα ξεπεράσουν τα 1250.
Το 2021 εκτιμάται ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας θα είναι τάξεως του 3,8% με 4%, ενώ για το 2022 εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει το 5%.
Η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να αναθεωρηθεί από 1% στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ σε 3%, υπό την αίρεση όμως ότι θα υλοποιηθεί αποτελεσματικά το πλέγμα μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητο για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης