Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταμπουλίδης: Η λειτουργία της αγοράς σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα από 12/4 – Η εικόνα στην Κοζάνη

Σταμπουλίδης: Η λειτουργία της αγοράς σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα από 12/4 – Η εικόνα στην Κοζάνη
"Οι επιχειρήσεις έχουν τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και αυτό δείχνει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και να πάμε ένα βήμα παρακάτω», τόνισε ο Π. Σταμπουλίδης
Σχετικά Άρθρα

Για ομαλή λειτουργία της αγοράς την πρώτη εβδομάδα ανοίγματος έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης, σημειώνοντας ότι «οι επιχειρήσεις έχουν τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και αυτό δείχνει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και να πάμε ένα βήμα παρακάτω».
Τόνισε ότι για τη στήριξη των επιχειρήσεων έχουν ενεργοποιηθεί χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι πρωτόγνωρα για την ελληνική οικονομία σε καιρό ειρήνης.
Περαιτέρω, ο κ. Σταμπουλίδης μιλώντας ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στον τρόπο που θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.
Όπως είπε, η Θεσσαλονίκη από αύριο μπαίνει σε μια μικρή επανεκκίνηση με το click away, δηλαδή την παράδοση εκτός καταστήματος, «προκειμένου να κερδίσουμε κι άλλο υγειονομικό χώρο την ερχόμενη εβδομάδα και στο τέλος της εβδομάδας η Επιτροπή θα ξανασυζητήσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ποια φάση θα συνεχιστεί η επαναλειτουργία της αγοράς στην περιοχή».
Πρόσθεσε ότι η Αχαΐα μπαίνει στο status της Αττικής, με ραντεβού και για παράδοση εκτός και για αγορές εντός του καταστήματος.
Όπως είπε, «θεωρούμε ότι η αποκλιμάκωση που συντελέστηκε την προηγούμενη εβδομάδα επέτρεψε στους ειδικούς να πάρουν αυτή την απόφαση».

Για Κοζάνη

Κάνοντας αναφορά στην Κοζάνη, ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε ότι έμεινε σε μια επιπλέον εβδομάδα αναστολής και σημείωσε ότι το Σάββατο 10/4 έγινε «μια ευρεία σύσκεψη για την Κοζάνη και βεβαιώθηκε ότι χρειάζεται μια τοπική προσπάθεια προκειμένου να διακοπεί η διασπορά του ιού, να συμμετέχουν περισσότερο οι συμπολίτες μας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα στις ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες και φυσικά από την πλευρά μας θα πρέπει να εντείνουμε τους ελέγχους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης