Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dimon (J.P Morgan): Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο για να ανακάμψει οικονομικά και να γίνει ισχυρότερη - Tο επενδυτικό κλίμα είναι απρόσμενα καλό

Dimon (J.P Morgan): Η Ελλάδα είναι στο σωστό δρόμο για να ανακάμψει οικονομικά και να γίνει ισχυρότερη - Tο επενδυτικό κλίμα είναι απρόσμενα καλό
Η κυβέρνηση οφείλει να μοιράσει τα οφέλη αυτά στους Έλληνες πολίτες
Την εκτίμηση ότι "η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να ανακάμψει οικονομικά, να γίνει ισχυρότερη και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις " εξέφρασε ο Ελληνοαμερικανός τραπεζίτης Jamie Dimon.
Σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή", ο CEO της JP Morgan κι ένας από τους σημαντικότερους τραπεζίτες της Αμερικής, υπογράμμισε ότι "το επενδυτικό κλίμα είναι απρόσμενα καλό για την Ελλάδα, παρότι οι περισσότεροι επενδυτές αγνοούν την πραγματικότητα".
Όπως δηλώνει, "η Ελλάδα πέρασε πολλά αλλά συντελέστηκαν και πολλές αλλαγές. Αν δείτε το πλεόνασμα και το φορολογικό θα διαπιστώσετε ότι τα πράγματα αλλάζουν σταδιακά προς το καλύτερο. Ο υπόλοιπος κόσμος αρχίζει να το συνειδητοποιεί κι αυτό φαίνεται από τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού".
Ο Jamie Dimon υποστηρίζει δε ότι "αυτά που χρειάζεται τώρα η χώρα είναι ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, ο εξορθολογισμός των νόμων, η εκλογίκευση της φορολογίας και η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για τη διαχείριση ξένων επενδύσεων.
"Αν η Ελλάδα ακολουθήσει τη σωστή οδό, θα δείτε ότι η χώρα θα ανακάμπτει και θα γίνεται ολοένα και ισχυρότερη. Βρίσκεται ήδη στο δρόμο αυτό, που είναι το δυσκολότερο πράγμα στην πολιτική. Οι πολίτες πρέπει να απολαύσουν τους καρπούς των προσπαθειών τους.
Η κυβέρνηση οφείλει να μοιράσει τα οφέλη αυτά στους Έλληνες πολίτες. Είδαμε πολλούς πρωθυπουργούς να πράττουν το σωστό, την ώρα που οι πολίτες δεν το συνειδητοποίησαν και ήθελαν αν δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό" υπογράμμισε.
Ο αμερικανός τραπεζίτης αναφέρθηκε και στους έλληνες επιστήμονες λέγοντας ότι "η Ελλάδα εκπαιδεύει άξιους επιστήμονες που μπορούν να προσελκύσουν ξένες εταιρείες και τεχνολογικά κέντρα".

Η κοινωνική και οικονομική ανισότητα η αιτία των παγκόσμιων συγκρούσεων

Ο τραπεζίτης της JP Morgan εκτιμά ακόμη ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε μια περίοδο επιβράδυνσης λόγω της αβεβαιότητας των επιχειρήσεων γύρω από το διεθνές εμπόριο, αλλά πιστεύει ότι η σημερινή κατάσταση δεν θα οδηγήσει σε παγκόσμια ύφεση, αφού ισχυρές οικονομίες του πλανήτη όπως η αμερικανική αλλά και οι ευρωπαϊκές συνεχίζουν να αναπτύσσονται.
Ελπίζει δε, ότι ΗΠΑ και Κίνα θα βάλουν ένα τέλος στον εμπορικό πόλεμο και θα υπάρξουν δικαιότερες λύσεις για όλους.
Ερωτηθείς για τις κοινωνικές συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει σε διάφορά μέρη του πλανήτη από το Χονγκ Κονγκ και τη Χιλή ως το Brexit εκτιμά ότι τα βαθιά τους αίτια βρίσκονται στην οικονομική κρίση που βίωσαν πολλοί λαοί, η εισοδηματική ανισότητα και το γεγονός ότι τα οφέλη της ανάπτυξης δεν τα έλαβαν οι πολλοί".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης