Τελευταία Νέα
Οικονομία

Guardian: Έντονη ανησυχία στην Ελλάδα - Η ιταλική κρίση «καταστρέφει» την επιστροφή στις αγορές

Guardian: Έντονη ανησυχία στην Ελλάδα - Η ιταλική κρίση «καταστρέφει» την επιστροφή στις αγορές
Η ιταλική κρίση δεν θα μπορούσε να ξεσπάσει σε χειρότερη στιγμή για την Ελλάδα
Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Ελλάδα λόγω της ιταλικής κρίσης καθώς αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την έξοδο στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.
Αυτό επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Guardian, όπου γίνεται και ειδική αναφορά σε πρόσφατη δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
«Θέλουμε μια σταθερή, δημοκρατική και φιλοευρωπαϊκή Ιταλία.
Ανησυχούμε ότι εάν υπάρχει αστάθεια και έχει αντίκτυπο στη χρηματοοικονομική κατάσταση, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα για εμάς» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.
«Η αναταραχή στην Ιταλία δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή για την Ελλάδα.
Έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία αποκλεισμού από τις διεθνείς αγορές, η χώρα είχε στρέψει το βλέμμα της στην επιστροφή στην ομαλότητα αυτό το καλοκαίρι» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Έτσι ενώ υπήρχαν υψηλές προσδοκίες, τελικά τραπεζίτες και αναλυτές έγιναν ιδιαίτερα απαισιόδοξοι.
Κι αυτό γιατί με την πολιτική αβεβαιότητα στην περιοχή και τη νευρικότητα των επενδυτών, η προοπτική της Ελλάδας να βγει στις αγορές κάποια στιγμή σύντομα, έχει αρχίσει να μοιάζει με όνειρο.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, με τις αποδόσεις των ομολόγων να βρίσκονεται σε υψηλά επίπεδα, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί τα επιτόκια που θα διαμορφώνονταν κατά την έξοδο στις αγορές.
«Αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία μας ανησυχεί πάρα πολύ» είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος της Τράπεζας της Ελλάδος και πρόσθεσε «οι αγορές ομολόγων έχουν τρελαθεί στη νότια Ευρώπη.
Με τέτοιες αποδόσεις είναι απολύτως απαγορευτική η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης