Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: Η ελληνική οικονομία τα πάει καλύτερα - Στόχος να μην χρειαστεί νέα χρηματοδότηση

Τσακαλώτος: Η ελληνική οικονομία τα πάει καλύτερα - Στόχος να μην χρειαστεί νέα χρηματοδότηση
Παράληλλα ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι κοινός μας στόχος της Ελλάδα και των Θεσμών είναι να ολοκληρωθεί το γ' πρόγραμμα διάσωσης, χωρίς να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση
Την εκτίμηση τη ότι η ελληνική οικονομία τα πάει καλύτερα και ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στη διαπραγματευτική ομάδα, ανέφερε στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον πρόεδρο του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, παρουσία του επικεφαλής του EuroworkingGroup Τ. Wizer.
Παράληλλα ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι κοινός μας στόχος της Ελλάδα και των Θεσμών είναι να ολοκληρωθεί το γ' πρόγραμμα διάσωσης, χωρίς να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση.
Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε τις βασικές συνιστώσες των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί από τις δύο πλευρές στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης, ενώ παράλληλα συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα μέχρι τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο στους 10 μήνες που απομένουν μέχρι τον Αύγουστο του 2018, σίγουρα θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα, ωστόσο το βασικό ζητούμενο είναι να βρεθούν λύσεις.
Ερωτηθείς για τυχόν νέα δημοσιονομικά μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι υπάρχουν τομείς οι οποίοι πηγαίνουν και άλλοι που υποαποδίδουν,  ωστόσο από τον ισοσκελισμό τους δε δημιουργείται πρόβλημα για τον κρατικό προϋπολογισμό.  
Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα νέες δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές, μετά την επιτυχημένη προσπάθεια του καλοκαιριού, για να μπορέσει να φτιάξει την καμπύλη των ελληνικών ομολόγων.
Δίνοντας ένα στίγμα για την επόμενη ημέρα του μνημονίου ο Jeroen Dijsselbloem είπε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό παρακολούθηση από τον ESM ώστε να υπάρχει ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σε περίπτωση που υπάρξει δημοσιονομική απόκλιση.
Σύμφωνα με τον κ. Dijsselbloem η ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης είναι αυτή που θα ξεκλειδώσει τις αποφάσεις για το χρέος, θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη της Ελλάδας προς τους επενδυτές και οδηγήσει σε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.
Τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών τόνισε δεν αλλάζουν τη συμφωνία του Eurogroup, αναφορικά μνα ρις αποφάσεις για του ελληνικό χρέος και σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα θα πρέπει να εστιάσει στην έγκαιρη ολοκλήρωση της γ΄αξιολόγησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης