Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πηγές Βρυξελλών: Λανθασμένα τα στοιχεία του ΔΝΤ για την Ελλάδα – Απαραίτητη η συμφωνία μέχρι τις 20/2

Πηγές Βρυξελλών: Λανθασμένα τα στοιχεία του ΔΝΤ για την Ελλάδα – Απαραίτητη η συμφωνία μέχρι τις 20/2
Άλλες ευρωπαϊκές πηγές σημείωναν πως αναμένονται πολιτικές διεργασίες τις επόμενες ημέρες
Το αίτημα του ΔΝΤ για προνομοθέτηση μέτρων βασίζεται επί της ουσίας σε λανθασμένα στοιχεία για την ελληνική οικονομία, αναφέρουν κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ωστόσο ότι μια συμφωνία για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη για πολιτικούς λόγους πριν από τις 20 Φεβρουαρίου 2017.
Επίσης, σχολιάζοντας την έκθεση του Δ.Ν.Τ. για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σημειώνουν πως αφενός η ελληνική πλευρά πρέπει να δεχθεί την προνομοθέτηση μέτρων, ως ένα βαθμό, και αφετέρου το Δ.Ν.Τ. να δείξει κάποια σημάδια καλής θέλησης σε ό,τι αφορά το ύψος αυτών των μέτρων.
Οι ίδιοι κύκλοι, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τονίζουν επιπλέον πως η β' αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί απαραιτήτως πριν από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2017 και επομένως αυτή είναι η κρίσιμη εβδομάδα προκειμένου να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος που θα οδηγήσει στην επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα πριν από την Παρασκευή.
Την ίδια στιγμή, άλλες ευρωπαϊκές πηγές σημείωναν πως αναμένονται πολιτικές διεργασίες τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να καταστεί αυτό δυνατό, τονίζοντας ωστόσο ότι οι τέσσερις εκπρόσωποι των θεσμών θα επιστρέψουν μόνο υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι πλευρές είναι διατεθειμένες να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για την επίτευξη ενός συμβιβασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης