Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΝΤ: Η Ελλάδα δε χρειάζεται τώρα περισσότερη λιτότητα – Αρκούν τα πλεονάσματα 1,5%

ΔΝΤ: Η Ελλάδα δε χρειάζεται τώρα περισσότερη λιτότητα – Αρκούν τα πλεονάσματα 1,5%
«Αν η Ελλάδα και οι Ε.Ε. αποφασίσουν για υψηλότερα πλεονάσματα, τότε πρέπει να εξεταστούν οι μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν τον στόχο»
Τις θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για πρωτογενή πλεονάσματα 1,5% χωρίς επιπλέον μέτρα και με δεδομένη την ελάφρυνση του χρέους επανάλαβε ο αναπληρωτής εκπρόσωπός του, William Murray, κατά τη σημερινή (26/1) συνέντευξη Τύπου που γίνεται την ίδια ημέρα με το Eurogroup.
«Αν η Ελλάδα και οι Ε.Ε. αποφασίσουν για υψηλότερα πλεονάσματα, τότε πρέπει να εξεταστούν οι μεταρρυθμίσεις που θα στηρίξουν τον στόχο», συμπλήρωσε, ενώ για την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους (DSA) δήλωσε πως θα εξεταστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, στις 6 Φεβρουαρίου 2017, αν όμως «βγαίνουν τα νούμερα».
Ο κ. Murray δεν απάντησε στην ερώτηση για αν το Δ.Ν.Τ. αποφασίσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα μέσα στο 2017.
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η επικεφαλής του Ταμείου και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συμφώνησαν τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, αποκρίθηκε πως «δεν αρνούμαι τίποτα, είμαστε πλήρως αναμεμειγμένοι».
Στα της Federal Reserve, σημείωσε πως η Τράπεζα μπορεί να «αντέξει» μία περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων στις Η.Π.Α.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης