Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σαββάκης: Οι ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων

Σαββάκης: Οι ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετέχουν στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων
Άρθρο του Προέδρου Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, κ. Αθανάσιου Σαββάκη 
Πριν μερικές ημέρες, διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερη επιτυχία, ημερίδα εργασίας από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Αντικείμενο της ενημέρωσης ήταν η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων.
Υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι την ημερίδα εργασίας τίμησε με την παρουσία του και την θετική του παρέμβαση ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ενώ η διοργάνωση της ημερίδας έγινε με προσωπική προτροπή και πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Υπουργού.
Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία αφού για πρώτη φορά στα επιχειρηματικά δρώμενα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, μας δόθηκε η ευκαιρία, και εννοώ σε μας, τους επιχειρηματίες της περιοχής, να συμμετέχουμε στη διαδικασία ενημέρωσης για να γίνουμε προμηθευτές των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Για τον επιχειρηματικό κόσμο που βιώνει τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, και έχει έδρα την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, την περιοχή δηλαδή που εμείς ονομάζουμε Βορειοελλαδικό Τόξο, η συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας, είναι κάτι πρωτόγνωρο.
Ευελπιστούμε ότι οι επιχειρήσεις μας, που παράγουν προϊόντα σύμφωνα με ευρωπαϊκά πρότυπα, άρα με αυστηρές προδιαγραφές, διαθέτουν μεγάλη γκάμα προϊόντων, από τρόφιμα μέχρι υψηλής τεχνολογίας προϊόντα, να μπορέσουν μέσα από τη συνεργασία τους με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να αντικαταστήσουν ένα μέρος από την αγορά που έχασαν τα τελευταία χρόνια της κρίσης.
Παράλληλα, οι εταιρείες μας προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στις διεθνείς αγορές, σημειώνω ότι τα προϊόντα μας είναι τυποποιημένα και ελκυστικά συσκευασμένα, είναι πιστοποιημένα, ενώ είναι διεθνώς εμπορεύσιμα, γεγονός που τα καθιστά ανταγωνιστικά σε πολύ απαιτητικές αγορές.
Εφόσον η πρωτοβουλία αυτή ευοδωθεί, τότε είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει ειλικρινά μεγάλη τιμή για τις επιχειρήσεις μας να συμμετέχουν στις προμήθειες των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Άλλωστε, έχουμε επιχειρήσεις διεθνώς ανταγωνιστικές, που διαθέτουν παραγωγική ευελιξία, και είναι πανέτοιμες να ικανοποιήσουν τις αυστηρές προδιαγραφές προμήθειας των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος είναι έτοιμες να δεχτούν την πρόκληση, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις αυστηρές απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εκτός από αξιέπαινες, όταν ευοδωθούν υποστηρίζουν έμπρακτα των ανταγωνιστικότητα της εγχώριας βιομηχανίας.
Παράλληλα, αποδεικνύουν ότι όταν η πολιτική ηγεσία αντιληφθεί τις δυνατότητες συνεργασίας του κράτους με το εγχώριο παραγωγικό σύστημα, τότε μπορούν να αναπτυχθούν επιχειρηματικές συνεργασίες προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας.
Συμπληρωματικά με τα παραπάνω, θεωρούμε ότι η ανάπτυξη των συγκεκριμένων συνεργασιών μπορεί να δημιουργήσει αρκετές νέες θέσεις εργασίας στη βιομηχανία, ενώ με βεβαιότητα θα συμβάλλει στη διατήρηση των υφιστάμενων, κάτι εξόχως σημαντικό την τρέχουσα περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Παράλληλα, θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περίσσεια παραγωγικής δυναμικότητας της χώρας και θα θέσει σε επανεκκίνηση μέρος της Περιφερειακής βιομηχανίας.
Τέλος, θεωρούμε ότι το παράδειγμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να το ακολουθήσουν και τα άλλα «παραγωγικά Υπουργεία» σε ένα άλλο όμως επίπεδο: Αυτό της προσοχής στην ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ των πολιτικών που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας.
Θα πρέπει, επιτέλους, το θέμα της έμπρακτης υποστήριξης του εγχώριου επιχειρείν, και ειδικά της εγχώριας παραγωγικής βάσης, να ειδωθεί «ολιστικά», για να αποφύγουμε να δρουν ανταγωνιστικά πολιτικές μεταξύ Υπουργείων…
Ας μην επαναλάβουμε και σήμερα στις κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας τα λάθη του παρελθόντος…
Θα είναι ολέθριο…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης