Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Όλες οι προβλέψεις για την Ελλάδα κάνουν λόγο για ανάκαμψη 3% το 2017

Σταθάκης: Όλες οι προβλέψεις για την Ελλάδα κάνουν λόγο για ανάκαμψη 3% το 2017
Η κυβέρνηση της χώρας χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα νομοθετικά και χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να εξέλθει η χώρα οριστικά από την κρίση και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, είπε ο κ. Σταθάκης
Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η μακρά περίοδος ύφεσης μπορεί και πρέπει να αποτελεί παρελθόν για τη χώρα.
Την άποψη αυτή εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, κ. Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην Ευρωαραβική Σύνοδο, επισημαίνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η αναπτυξιακή αυτή προοπτική να είναι βιώσιμη.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, όλες οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία το 2017 κάνουν λόγο για ανάκαμψη κοντά στο 3%.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει η οικονομία της χώρας είναι η χρηματοδότηση για τις επενδύσεις, είτε αυτές είναι δημόσιες, είτε ιδιωτικές, είτε μεικτές.
Η κυβέρνηση της χώρας χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα νομοθετικά και χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να εξέλθει η χώρα οριστικά από την κρίση και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, είπε ο κ. Σταθάκης, υπογραμμίζοντας πως η βελτίωση του μακροοικονομικού κλίματος εξαρτάται απόλυτα από τη δημοσιονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, η οποία συνιστά βασικό στόχο του τρέχοντος προγράμματος 2015-2018.
Συνεχίζοντας σημείωσε πως η βιώσιμη ανάπτυξη προϋποθέτει τόσο τον τουρισμό και τη ναυτιλία, όσο και να δοθεί έμφαση στις εξαγωγές, ιδίως σε τομείς, στους οποίους η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως στη φαρμακοβιομηχανία, στα logistics, στα αγροδιατροφικά προϊόντα και στην ενέργεια.
Όσον αφορά στα χρηματοδοτικά εργαλεία, ο υπουργός ανέλυσε τις προοπτικές για την πραγματική οικονομία που έχει ανοίξει το ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου και υπογράμμισε τη σημασία της δραστηριοποίησης των ευρωπαϊκών επενδυτικών τραπεζών, όπως της EIB και της EBRD στην Ελλάδα.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Γ. Σταθάκης εστίασε στις θεσμικές αλλαγές που έχουν επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα, με στόχο τη διαφάνεια στις προμήθειες, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Ενδεικτικά ανέφερε πως μόλις τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου αναπτυξιακού νόμου έχουν κατατεθεί 500 αιτήσεις προς ένταξη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης