Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έως και 15 δισ. θα πάρει η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέχρι το 2020

Έως και 15 δισ. θα πάρει η Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, μέχρι το 2020
Από το 2007 έως το 2014, η Ελλάδα εισέπραξε από τον φορέα 15,8 δισ. ευρώ
Έως και 15 δισ. ευρώ θα εισπράξει η χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σκάι.
Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό αξιωματούχος της Κομισιόν, τα χρήματα θα δοθούν για την έρευνα και την τεχνολογία, την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα περιβαλλοντικά έργα καθώς και τα έργα για την επέκταση των ευρυζωνικών δικτύων στις μεγάλες πόλεις και την περιφέρεια.
Σημειώνεται πως από το 2007 έως το 2014, η Ελλάδα εισέπραξε από τον φορέα 15,8 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 19% της συνολικής κρατικής δαπάνης της χώρας μας γι' αυτήν την περίοδο.
Μάλιστα, το ποσοστό συγχρηματοδότησης έργων στη χώρα μας έφτασε μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις το 100%.
Ο αξιωματούχος επισήμαινε επίσης στον Σκάι πως λόγω καταγγελίας για καρτέλ στη χώρα μας, η ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομών έχει παγώσει από τον Ιούλιο του 2016, με τα ευρωπαϊκά ταμεία να περιμένουν το πόρισμα της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Ωστόσο, τόνισε πάντως πως αυτό αφορά έναν μικρό αριθμό προγραμμάτων και δεν θα υπάρξει οριζόντια διακοπή της συμμετοχής των ευρωπαϊκών ταμείων σε ελληνικά έργα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης