Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΟΣΑ: Ετήσια αύξηση 3,8% για το κόστος εργασίας στην Ελλάδα το β’ 3μηνο 2016

ΟΟΣΑ: Ετήσια αύξηση 3,8% για το κόστος εργασίας στην Ελλάδα το β’ 3μηνο 2016
Η αμοιβή των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 1,5% το β’ 3μηνο του τρέχοντος έτους, σε τριμηνιαία βάση όμως υπήρξε πτώση ίση με 1%
Ετήσια αύξηση ύψους 3,8% κατέγραψε το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος (εμπεριέχει αμοιβή εργαζομένου κλπ) στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε σήμερα 15/9 ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Σε τριμηνιαία βάση ωστόσο, υπάρχει πτώση της τάξης του 0,7%.
Σημειώνεται πως η αύξηση των κόστους εργασίας μπορεί να είναι αποτέλεσμα όχι μόνο των ενισχυμένων αμοιβών, αλλά και της μειωμένης παραγωγικότητας, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της Ελλάδας.
Σε ό,τι αφορά την πολύ σημαντική ενότητα της αμοιβής των εργαζομένων, σημειώθηκε ετήσια αύξηση κατά 1,5% το β’ 3μηνο του τρέχοντος έτους, σε τριμηνιαία βάση όμως υπήρξε πτώση ίση με 1%.
Τέλος, η παραγωγικότητα μειώθηκε κατά 0,3% σε σχέση με το α’ 3μηνο του 216, ενώ σε ετήσια βάση υπήρξε ακόμα μεγαλύτερη πτώση, στο -2,2%.
Για σύνολο της Ευρωζώνης, το κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τις αμοιβές και την παραγωγικότητα ήταν 0,2% και -0,1%.
Στις χώρες του ΟΟΣΑ, το κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση, με τα αντίστοιχα ποσοστά για τις αμοιβές και την παραγωγικότητα ήταν 0,5% και 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης