Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η Ιταλία ο μεγαλύτερος εξαγωγικός προορισμός ελληνικών προϊόντων για έκτη συνεχή χρονιά το 2015

Η Ιταλία ο μεγαλύτερος εξαγωγικός προορισμός ελληνικών προϊόντων για έκτη συνεχή χρονιά το 2015
Στην Ιταλία κατευθύνεται το 9,46% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών, με το εμπορικό έλλειμμα να διαμορφώνεται σε 2,473 δισ. ευρώ έναντι 2,871 δισ. ευρώ το 2010. 
Η Ιταλία ήταν για έκτη συνεχή χρονιά το 2015 ο κυριότερος εξαγωγικός προορισμός των ελληνικών προϊόντων μεταξύ 100 εξαγωγικών προορισμών, με απορρόφηση ελληνικών προϊόντων αξίας 3,123 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας Ιωάννης Τσαμίχας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Τσαμίχα στην Ιταλία κατευθύνεται το 9,46% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών, με το εμπορικό έλλειμμα να διαμορφώνεται σε 2,473 δισ. ευρώ έναντι 2,871 δισ. ευρώ το 2010.
Η αξία δε των εμπορικών ανταλλαγών Ελλάδας-Ιταλίας ανήλθε σε 7,721 δισ. ευρώ.
Η χώρα μας αποτελεί και βασικό τουριστικό προορισμό των Ιταλών και κατέχει τη 2η θέση μετά την Ισπανία στις προτιμήσεις των Ιταλών, που επιλέγουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.
Από το 2005 έως το 2011 επισκέφθηκαν σε ετήσια βάση την Ελλάδα κατά μέσο όρο 1.640.000 Ιταλοί τουρίστες.
Παράλληλα, η Ελλάδα διατηρεί διαχρονικά αναλλοίωτη τη θέση της ως βασικός εμπορικός εταίρος της Ιταλίας με απορρόφηση προϊόντων και υπηρεσιών αξίας 4,597 δισ. ευρώ.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην αυξημένη συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών, τόσο με τα Επιμελητήρια, όσο και με τα διμερή Επιμελητήρια.
Επίσης, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη διαδικτυακή πλατφόρμα ProGreece του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που προωθεί την συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών εταιρειών και επεσήμανε την ανάγκη να δημιουργηθούν αντίστοιχες πλατφόρμες από τα υπόλοιπα διμερή Επιμελητήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης