Τελευταία Νέα
Οικονομία

Rice (ΔΝΤ): Η ελληνική οικονομία δεν είναι στο επιθυμητό σημείο - Ειδική περίπτωση η Ελλάδα

Rice (ΔΝΤ): Η ελληνική οικονομία δεν είναι στο επιθυμητό σημείο - Ειδική περίπτωση η Ελλάδα
«Σύνθετοι» είναι οι λόγοι για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με τον Rice
Η ελληνική οικονομία δε βρίσκεται στο επιθυμητό σημείο, παραδέχτηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Ιουλίου, ο Gerry Rice, εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.
Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως είναι ολοφάνερο ότι η οικονομία της Ελλάδας δε βρίσκεται σε σημείο που θα ήθελε κανείς, τόσο στο ζήτημα της ανάπτυξης, όσο και στο ζήτημα της απασχόλησης.
Ο εκπρόσωπος του Ταμείου χαρακτήρισε το ελληνικό πρόγραμμα εξαίρεση, καθώς σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προγράμματα σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρο δεν ήταν εξίσου αποτελεσματικό και επιτυχημένο.
«Σύνθετοι» είναι, δε, οι λόγοι για την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με τον Rice, που δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.
Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα των εργασιακών μέτρων, ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ότι η αξιολόγηση της αγοράς εργασίας συνεχίζεται, προσθέτοντας πως το Ταμείο προσβλέπει σε μεταρρυθμίσεις, ώστε να υπάρξει ευθυγράμμιση με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.
Επιπλέον, ερωτηθείς σχετικά την έκθεση ανεξάρτητης υπηρεσίας του ΔΝΤ για την αξιολόγηση των προγραμμάτων εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία, επισήμανε ότι θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης