Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βαρουφάκης: Όταν ανέλαβα το υπουργείο Οικονομικών, η Ελλάδα είχε 11 ημέρες προτού χρεοκοπήσει…

Βαρουφάκης: Όταν ανέλαβα το υπουργείο Οικονομικών, η Ελλάδα είχε 11 ημέρες προτού χρεοκοπήσει…
Η ανησυχία για την ελληνική οικονομία κρατούσε ξάγρυπνο τον πρώην υπουργό Οικονομικών
Μόλις 11 ημέρες μακριά από τη χρεοκοπία βρισκόταν η Ελλάδα, όταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Αυτό υποστήριξε ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο αμερικανικό Business Insider, τονίζοντας ότι όταν πρωτοπήγε στο υπουργείο ρώτησε πως είναι η κατάσταση για να λάβει την εξής απάντηση: «Όχι τόσο κακή… έχουμε 11 ημέρες προτού χρεοκοπήσουμε».
Η «αποκάλυψη» του πρώην υπουργού έρχεται με αφορμή την ερώτηση του Business Insider για το πώς διαχειρίστηκε το άγχος όταν η Ελλάδα σχεδόν χρεοκόπησε.
«Όταν μαθαίνεις ότι η χώρα βρίσκεται 11 ημέρες πριν τη χρεοκοπία, τότε μένεις ξάγρυπνος τα βράδια», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι δεν κοιμόταν ποτέ.
Αυτό που τον βοήθησε να λειτουργεί ήταν η αδρεναλίνη, αλλά και το γεγονός ότι ήταν υπόλογος απέναντι σε τόσους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «ελιξίριο» το να μετακινείται κυρίως με τα πόδια, καθώς ερχόταν σε επαφή με πολλούς, διαφορετικούς ανθρώπους, που τον ενθάρρυναν να συνεχίζει και να μην υποχωρεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης